‘Nieuw Meilandjes-boek ligt in Amsterdam niet eens in de winkel!’

Het nieuwe Meilandjes-boek is volgens Shownieuws lang niet zo’n succes als de voorgangers. Volgens Privé-sterjournalist Jan Uriot is het boek zelfs amper ingekocht. “Niet verkrijgbaar!”

Meilandjes © William Rutten

Is het overkill? Het nieuwe, vierde boek van de Meilandjes maakt de verwachtingen in elk geval niet waar. De Familie, zoals het heet, staat slechts op plek 41 in de hitlijst Bestseller Top 60. Volgens presentator Winston Gerschtanowitz is het wel duidelijk: “Nou, niemand wil het hebben. Zeg dat maar”, merkte hij vals op aan de desk van Shownieuws.

‘Nergens verkrijgbaar!’

Privé-sterjournalist Jan Uriot stelt dat de interesse in het boek zeer laag is en dat het nauwelijks is ingekocht. “Ik ben in de binnenstad van Amsterdam op zoek geweest aar dat boek. Ik ben naar drie boekwinkels geweest en bij boekwinkel vier kon ik hem pas krijgen, dus dat zegt wel dat hij niet goed uitgerold is op het ogenblik”, zegt hij in Strikt Privé.

Collega Jordi Versteegden: “En daarom staat hij misschien ook wel op plek 41 in de Bestseller Top 60, waar de andere Meiland-boeken meteen in de top tien terechtkwamen na een week. Zegt dat dan ook iets over de populariteit van de Meilandjes zelf of zegt dat meer dat de mensen geen zin hebben in het verhaal van de regisseur?”

Mailwisseling

Het Familie vertelt vooral het verhaal van de Meilandjes-regisseur Timon Moll. Jan: “Ik denk dat dat het is en ook omdat het een interviewstijl naar elkaar toe is. Het is een mailwisseling tussen Jan Dijkgraaf en meneer Mol. Het is dus niet dat je Martien aan het woord hoort.”

Jordi: “We zullen zien of het alsnog in de top tien zal komen. De Meilandjes zijn trouwens in België ook populair.”

Dat valt volgens Jan ook wel mee: “Nou… Mmmm…”

Mediapartner

Overigens stelt Jan dat hij consequent wordt geboycot door de Meilandjes, omdat hij geheimen uit het verleden van Martien Meiland kent. Ze waren namelijk op hetzelfde moment actief in het Amsterdamse uitgaansleven.

Volgens Jan Dijkgraaf is dat niet waar. Hij schrijft op X: “LOL. De perschef hier: hij was niet uitgenodigd omdat-ie voor de mediapartner van advocaat Peter Schouten werkt.”

Peter Schouten is de advocaat van de man die door Maxime Meiland is beschuldigd van verkrachting. De Meilandjes vinden dat hij een te groot podium heeft gekregen van zowel Privé als Story.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Meiland-vermoeidheid het komende tv-seizoen écht gaat toeslaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen