Na lucratieve jaren bij RTL: ‘Eva Jinek koopt pied-à-terre aan zee’

Eva Jinek heeft in haar vier jaar bij RTL bijna 6 miljoen euro gepakt en met zo’n goedgevulde portemonnee is een remigratie naar de NPO toch net wat comfortabeler. “Pied-a-tèrre gekocht.”

Eva Jinek © RTL

Ze heeft bij de NPO haar journalistieke geloofwaardigheid opgebouwd en bij RTL haar financiële onafhankelijkheid: Eva Jinek. Met een flink zakcentje op zak – ze verdiende 1,4 miljoen euro per jaar bij de commerciëlen – kan ze nu weer met een gerust hart terugkeren naar de publieke omroep. Ze krijgt het best bekeken tv-podium van het land: NPO 1.

Dik over vraagprijs

Hoewel iedereen bij de publieke omroep vastzit aan een salarisplafond van zo’n 2,5 ton, lopen ze daar alsnog rond met uitpuilende beurzen. Jeroen Pauw kreeg dat voor elkaar met leuke productietrucjes, Eva heeft dus bij RTL gecasht. En waar Jeroen vier huizen van al dat tv-geld heeft gekocht, breidt Eva nu uit naar een tweede huis.

Volgens Weekend heeft Eva een pied-à-terre in Noordwijk gekocht. Het stulpje van slechts 60 vierkante meter stond voor 498 duizend euro – plus 50 duizend euro voor de garagebox – te koop, maar Eva legde er 615 duizend euro voor neer. “De presentatrice ging dus dik over de vraagprijs heen.”

Niet voor verhuur

Het nieuwe Jinek-stulpje, waarvan de foto’s op BekendeBuren staan, ziet er behoorlijk bescheiden uit. De Weekend heeft het over een ‘redelijk doorsnee appartement’. En dat is opvallend, omdat ze in Abcoude in behoorlijk luxe woont. Heeft ze dit niet gewoon gekocht voor de verhuur? Dat is onwaarschijnlijk.

De kleine oppervlakte van deze studio, in combinatie met het slechte energielabel (C) maakt dat verhuur volstrekt onrendabel is door de nieuwe huurwet van Hugo de Jonge. De servicekosten zijn met 400 euro ook verschrikkelijk hoog.

Driekwart eigenaar

Het valt Weekend overigens op dat Eva het appartement niet alleen heeft gekocht, maar dat haar man – huisvader Dexter – ook een kwart heeft gekregen.

“Aangezien de aankoop met eigen geld is betaald, zou het zomaar kunnen dat Eva daarvan het leeuwendeel heeft opgehoest en dat dit de verdeling verklaart.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jeroen Pauw heeft vier huizen, Eva Jinek maar twee. Gunt u haar wat extra vastgoed?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen