Matthijs van Nieuwkerk welkom bij MAX, Story reageert op blunder

Matthijs van Nieuwkerk is welkom bij Omroep MAX nu hij definitief niet aan de slag gaat bij RTL. Ondertussen reageert de baas van Story op hun foutieve gerucht over de presentator.

Jan Slagter en Matthijs van Nieuwkerk © RTL

Het is buitengewoon triest hoe het professionele leven van Matthijs van Nieuwkerk langzaam richting het einde gaat. De tv-ster die over twee maanden alweer 64 jaar wordt, zou dit jaar zijn comeback beleven bij RTL, maar daar is een streep door gezet. Het gerucht waar weekblad Story vanochtend mee kwam was dan ook verrassend.

Tweede kans

Story berichtte dat Matthijs alsnog binnen afzienbare tijd op de buis zal verschijnen bij RTL, maar dan niet op het vlaggenschip RTL 4, maar op het kleinere RTL 5. Nou, daar klopte dus niets van. Enkele uren later bevestigde RTL dat de samenwerking met Matthijs definitief van de baan is en dat de presentator daar zelf op heeft aangestuurd.

In het Hilversumse geldt Omroep MAX als het opvanghuis van zielige tv-egeltjes en u raadt het al: daar is Matthijs wél welkom. Omroepbaas Jan Slagter tegen RTL Boulevard: “Ik heb natuurlijk in het verleden altijd gezegd: iedereen verdient een tweede kans. Daar sta ik nog steeds achter.”

Geen nee

Matthijs kan altijd bij Jan terecht. “Dat het contract met RTL niet doorgaat, dat is op zich natuurlijk jammer, maar dat betekent wel dat wellicht voor Matthijs weer andere deuren openen. Als dat bij MAX is, daar moet ik nog over nadenken hoe en wat, of wanneer. Dat is nog prematuur, maar daar zeg ik in principe geen nee tegen.”

Jan praat nog regelmatig met de tv-ster. “Ik heb gezegd wat ik ook in het verleden heb gezegd. Wij wilden hem graag bij Omroep MAX hebben. Dat bleek toen niet mogelijk door allerlei zaken. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor RTL. Nu staat het hem vrij om met iedereen te praten met wie hij wil. Dat zou ook met Omroep MAX kunnen zijn.”

Wat zegt Story?

Story pakte eerder vanochtend dus groot uit met het gerucht dat Matthijs alsnog bij RTL gaat verschijnen. Wat heeft hoofdredacteur Guido den Aantrekker daar nu over te zeggen?

Hij reageert luchtig op X: “Het kwam van een bron met diens kennis van dat moment, die dingen gebeuren. Beste beslissing, denk ik. 😉”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Matthijs van Nieuwkerk adviseren iets anders te gaan doen dan talkshows?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen