‘Matthijs van Nieuwkerk tóch weer op de buis, maar dan bij RTL 5’

Het is nu vijf maanden geleden dat RTL ervoor koos om de tv-comeback van Matthijs van Nieuwkerk te annuleren, maar volgens Story wordt er backstage aan iets gewerkt. “RTL 5!”

Matthijs van Nieuwkerk en Peter van der Vorst © RTL

Eigenlijk had RTL begin februari geen keuze meer na nieuwe externe ophef over Matthijs van Nieuwkerk: er werd een streep gezet door zijn tv-terugkeer. Peter van der Vorst durfde het niet aan om hem ondanks alle controverse gewoon weer in het schema te zetten en sindsdien hebben we hem alleen nog een keertje zien wildplassen langs de snelweg.

Matthijs toch terug

De Story meldt nu dat er bij RTL wat ontwikkelingen gaande zijn achter de schermen en dat er tóch weer wordt gewerkt aan een terugkeer van Matthijs.

Volgens insiders acht Peter de tijd nu rijp om Matthijs weer langzaam terug te laten keren. “Matthijs gaat binnenkort weer bij RTL aan de slag, hij heeft de afgelopen weken zeer goede gesprekken gevoerd”, vertelt een bron aan het tijdschrift.

Geen RTL 4

Opvallend genoeg wordt ervoor gekozen om Matthijs iets meer in de luwte te laten terugkeren, aldus Story. En dat betekent níet op het hoofdpodium RTL 4.

“Het zal niet lang meer duren voordat RTL zal aankondigen dat Matthijs een programma voor hen gaat maken. De kans is groot dat het geen programma op RTL 4 zal worden, maar dat hij op RTL 5 begint.”

Update

Lees ook: Gerucht klopt niet: Matthijs van Nieuwkerk vertrekt bij RTL 4

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk degraderen van NPO 1 naar RTL 5: zou u daarvoor bedanken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen