‘Matthijs van Nieuwkerk, de mensen willen je niet meer, ga weg!’

Matthijs van Nieuwkerk krijgt het dringende advies om gewoon helemaal te verdwijnen van televisie. Van wie? Van Privé-sterjournalist Jan Uriot. “De mensen willen je niet meer!”

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Het houdt maar niet op voor Matthijs van Nieuwkerk: hij is nu ook al niet meer welkom bij RTL. Althans, daar heeft het wel echt alle schijn van. Een tv-comeback van de presentator lijkt verder weg dan ooit en steeds meer mensen vragen zich af of hij het überhaupt nog moet willen. Wat denkt Privé-sterjournalist Jan Uriot ervan?

‘Hou ermee op!’

Jan denkt dat Matthijs de eer aan zichzelf moet houden. “Ik begrijp Matthijs niet. Kijk, dat hij die hoon over zich heen laat komen, ook nu weer, dan denk ik: waarom doe je dat? De mensen willen je niet meer, de mensen willen niet meer met je samenwerken, dat is ook duidelijk”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Hij vervolgt: “Er zullen een paar mensen zijn die nog wel met hem willen werken, maar er is te veel gebeurd. Hou ermee op! Hij heeft het hoogst haalbare op de Nederlandse televisie bereikt en jarenlang de beste talkshow van Nederland gehad. Hou ermee op!”

België of Parijs

Matthijs moet gewoon lekker de auto instappen en verdwijnen, meent Jan. “Wat wil je nou weer terug doen op de Nederlandse televisie? Ga desnoods in België zitten. Misschien dat de Belgen het leuk vinden om met hem programma’s te maken, maar het liefst zou zij zeggen, als ik in zijn schoenen stond: ga lekker naar Frankrijk!”

“Hij is helemaal gek op Parijs. Ga daar lekker boeken schrijven. Mooie boeken over Franse sterren en Parijs, maar hou op om steeds maar te lonken met de televisie, want nu krijgen we dat gezeur weer natuurlijk met Jan Slagter.”

‘Gewoon niet doen’

Co-host Jordi Versteegden heeft met Jan Slagter gebeld, vlak voordat de Omroep MAX-baas op het vliegtuig naar Málaga stapte. “Ze gaan binnenkort weer lunchen, zegt Jan.”

Dom, vindt Jan Uriot. “Matthijs moet dat gewoon niet doen. Hij moet de eer aan zichzelf houden. Ik zeg dus niet dat hij iets fout gedaan heeft, dat is aan andere mensen, maar ik zeg wel: kies gewoon voor jezelf, hou de eer aan jezelf en ga iets moois doen.”

Briljant of niet?

Jordi wijst er wel op dat Matthijs een ‘briljante tv-maker’ is, maar Jan is minder onder de indruk: “Het is wel klaar, het is wel klaar.”

Tot slot laat Jordi weten dat Matthijs’ vertrek bij RTL volgens hem geen vrijwillige keuze was. “Ik vraag me sterk af in hoeverre de keuze echt bij Matthijs lag. Heel eerlijk gezegd denk ik dat RTL ook zoiets had van: we zitten ermee in onze maag en als we er toch mee doorgaan, krijgen we straks weer alle ophef over ons heen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen