‘Koning Willem-Alexander móet op tv tijdens Nederland – Turkije’

Koning Willem-Alexander móet zaterdag op televisie verschijnen tijdens de kwartfinale van het Nederlands elftal tegen Turkije, vindt Sandra Schuurhof. “Het kan toch bijna niet anders?”

Memphis Depay en koning Willem-Alexander © NOS, RVD

Het is Nederland gelukt om de kwartfinales te bereiken van het EK Voetbal. We treden zaterdag aan tegen Turkije. Zal de koning dan éindelijk acte de présence geven en op tv komen? Als het aan royaltyfan Sandra Schuurhof ligt wel. “Het kan toch bijna niet anders? Het verbaast me ook best wel”, zegt ze aan de desk bij Shownieuws.

‘Reken er niet op!’

Sandra ging ervan uit dat koning Willem-Alexander gisteren al te zien zou zijn, tijdens de achtste finale tegen Roemenië. “Ik heb vanmorgen nog even gevraagd: ‘Hij gaat toch wel vandaag?!’ ‘Nou, nee, reken er niet op’, kreeg ik te horen. Ja, ik had hem eigenlijk al lang verwacht.”

De koning is echt laat, vindt de royaltyfan. “Hij is een enorme sportfan, een heel groot voetbalfan. Bij alle grote sportevenement laten hij en Máxima zich wel even zien, maar nu dus nog niet. Misschien door hun agenda’s. Het is opvallend, want het is toch een beetje leuk als de koning je een hart onder de riem komt steken?”

Groepsfase

Collega Bart Ettekoven denkt dat de koning afwacht. “Komen zij niet pas als het er echt een beetje toe gaat doen?”

Sandra: “Ja, soms wel, maar ze waren er bijvoorbeeld in 2017 al in de groepsfase. Oranje speelde toen tegen Oekraïne. Het hangt er dus een beetje van af, ook van de agenda. Hij had het vandaag natuurlijk ook druk, maar ik vind het wel jammer, want ik denk wel: nu moet hij zaterdag in Berlijn acte de présence geven.”

Andere koningen

Andere koningen zijn al lang een kijkje komen nemen, benadrukt Sandra. “Als je bijvoorbeeld kijkt wie er al geweest zijn… We hebben prins William van Engeland al gezien met koning Frederik van Denemarken. Ook Felipe van Spanje was er en die ging achteraf nog de kleedkamer in. De Belgische koning is ook al geweest.”

“Het is toch best wel dat je denkt: kom op! Hij kan nu niet meer wegblijven.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat koning Willem-Alexander naar de kwartfinale van Oranje moet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen