Koning nóg niet op tv tijdens EK: ‘En waar zijn Amalia en Alexia?!’

Het EK Voetbal is in volle gang en heel Nederland zit massaal voor de buis, maar koning Willem-Alexander? Die hebben we nog niet gezien. “En waar zijn Amalia en Alexia?!”

Prinses Alexia en prinses Amalia © RTL

Het hele land is in rep en roer omdat we voor het eerst in twintig jaar weer in de halve finale van het EK Voetbal staan. Bij wedstrijden van andere landen ziet tv-kijkend Nederland regelmatig leden van buitenlandse koninklijk huizen verschijnen, maar onze eigen Oranjes? Die hebben we nog steeds niet gezien.

Waar is Amalia?

Koning Willem-Alexander lijkt morgen ook niet aanwezig te zien bij de halve finale van Nederland tegen Engeland. Schandalig, vindt Telegraaf-sportjournalist Valentijn Driessen. “Wie komen er van de royals? Die van Denemarken hebben we al gezien, van Spanje, van Engeland, maar de grote afwezige is het Oranjehuis.”

Valentijn spreekt in een video op de krantensite niet alleen koning Willem-Alexander aan op zijn afwezigheid. “Ook de kroonprinses Amalia, niet gezien. Alexia, niet gezien.”

Griekenland

Waar is de koning dan? “Hij zit in Griekenland, ik gun hem zijn vakantie, maar het is niet zijn vakantieperiode. Nu zijn Limburg en Brabant op vakantie en Zuid-Holland niet en hij zit in Zuid-Holland, dus hij is eigenlijk al een week te vroeg op vakantie gegaan. Hij zou er natuurlijk wel bij moeten zijn.”

We weten het morgen pas zeker. “Misschien dat hij nog komt of dat hij vindt dat hij als koning met een andere koning wil zitten. Dat is Charles dan. Misschien dat hij dan wel zou komen en dat het daarvan afhangt, maar wees duidelijk en kom.”

75.000 landgenoten

Koning Willem-Alexander kan dit volgens Valentijn niet langer negeren. “Er komen 75.000 landgenoten van je, je onderdanen komen naar Duitsland om het Nederlands elftal te zien en het is het feest van de saamhorigheid en verbinding en dan ligt meneer op het strandbedje van zijn vakantiehuis in Griekenland.”

Valentijn wijst erop dat de koning volgende week woensdag wel aanwezig is bij de herdenking van de MH17-ramp. “Voor MH17 verlaat hij wél zijn vakantieadres. Ik vind dat hij voor het Nederlands elftal ook een uitzondering moet maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen