Jandino Asporaat gelooft niet in opwarming aarde: ‘Koude zomer’

Jandino Asporaat stelt alleen maar vragen over de opwarming van de aarde. Volgens hem is er geen sprake van klimaatverandering omdat het nu een vrij koude zomer is. “Regent veel.”

Jandino Asporaat © Instagram, RTL

Wie dacht dat Jandino Asporaat alleen maar in de coronatijd een heleboel vragen stelt, heeft het mis. Ook nu we in een kwakkelzomer zitten, stelt de komediant er een hele hoop. Hij plaatst op Instagram een filmpje waarop hij in de regen staat en begint dan een discussie over klimaatverandering, waar volgens hem helemaal geen sprake van is.

Dikke sokken

Jandino stelt dat het allemaal wordt overtrokken. “Hé, kun je je nog herinneren toen de aarde nog niet opgewarmd was, vroeger in de zomer? Dat je ook rond moest lopen met je trui en je jas en je t-shirt eronder? En hele dikke sokken? Nee, ik ook niet”, zegt de grappenmaker.

Wat al die wetenschappers nou bedoelen met klimaatverandering is hem een groot raadsel. “Met het opwarmen van de aarde, wat bedoelen jullie eigenlijk precies? Het is zeg maar hopi-nat de hele tijd en koud.”

Weermanipulatie

Misschien wordt er al wel stiekem gesleuteld aan het klimaat, suggereert Jandino. Hij wijst op een NOS-artikel over klimaatmanipulatie. “Komt het opwarmen van de aarde – ‘klimaatverandering’ – alleen door de toename van broeikasgassen in de atmosfeer of speelt weermanipulatie ook een cruciale rol?”

Het zou hem niets verbazen. “Is het middel erger dan de kwaal?”

Chemtrails

Veel mensen durven er nog niet over te praten, aldus Jandino. “Niet iedereen is klaar voor dit gesprek. Je hebt mensen die de hele dag roepen: ‘We moeten het klimaat redden, maar over bewezen geo-engineering, weermanipulatie of omstreden chemtrails, absoluut niet willen praten.”

“Hoe komt het dat, net als in coronatijd, men liever de ander dom noemt of complotdenker dan het gesprek aangaat?”

Filmpje

Het bewuste filmpje van Jandino:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de mening van Jandino Asporaat over het klimaat überhaupt interessant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen