Is Yvonne Coldeweijer woest dat Youp haar ‘juiceteefje’ noemt?

Yvonne Coldeweijer is genadeloos uitgescholden door Youp van ’t Hek. De komediant noemt haar een ‘juiceteefje’, maar wat vindt de geabdiceerde juicekoningin daar eigenlijk van?

Youp van 't Hek en Yvonne Coldeweijer © RTL

Ze heeft het Nederlandse showmedialandschap ongelooflijk opgeschud, maar is plotseling met stille trom vertrokken: we zien Yvonne Coldeweijer tegenwoordig alleen nog maar kleding promoten en haar huiskamer inrichten. Het leven achter de sapkraam was dan ook behoorlijk intens; je maakt natuurlijk niet bepaald vrienden met al die ijskoude juice.

Juiceteefje

Yvonne houdt nog een betaald juicekanaal bij, maar daar is alleen in het begin wat nieuws op verschenen. Zelf wijt ze dat aan komkommertijd. “En dat is dus ook weer nieuws. Dat een roddeltante te weinig roddels heeft”, reageerde Youp.

De komediant houdt zijn hart vast voor de sapkraam van Yvonne. “Misschien gaat het teefje wel failliet. Domweg omdat ze te weinig geperst heeft. Of een bankroet juiceteefje zielig is? Ik weet dat niet zo goed.”

Felle kritiek

Mediajournalist Mark Koster confronteert Yvonne met deze kritiek in hun gezamenlijke podcast. “Ik wil je even confronteren met wat kritiek op je, want zo zijn we ook wel weer. Youpie van ’t Hek heeft een lichte obsessie met je.”

“Wat ik wel leuk aan Youp van ’t Hek vind, compliment aan Youp van ’t Hek, is dat het een man is die leuke woorden kan verzinnen. Hij heeft natuurlijk ooit Buckler kapotgemaakt en hij noemt jou – en dat vond ik leuk bedacht – juiceteefje.”

Yvonne reageert

Wat zegt Yvonne ervan? “Ik vind dat wel leuk”, reageert ze.

Mark: “Hij hoopt dat je dan boos wordt.”

Yvonne: “Nee, dat is onmogelijk. Youp is een legend.”

Mark: “Ik vind hem ook een legend.”

Yvonne: “Als Youp over je schrijft… Ik ben echt vereerd. Het is al de derde keer of zo. Juiceteefje, dat heeft hij al wel eens eerder verzonnen. Nee, dat is een hele eer. Dat vind ik hartstikke leuk.”

Nog steeds gehaat

Mark vraagt zich af hoe Yvonne omgaat met dit soort kritiek. “vind je het ook leuk dat je nog steeds gehaat bent?”

Yvonne: “Tuurlijk, dat maakt me helemaal niet uit. Nee, weet je wat het is? Als je iets gaat brengen wat geen nieuws is, en je gaat dat als nieuws brengen omdat dat geen nieuws is, dan is het nog steeds nieuws. Dus als je zegt: ‘Het is nieuws dat haar leden ontevreden zijn, hoezo is dat nou weer nieuws?’, maar je schrijft er dus een column over… Dat is een contradictie.”

Metaprincipe

Mark vindt het ook opvallend. “Op de universiteit heette dit het metaprincipe, dat het dus niet over de zaak zelf gaat, maar over de vorm van de zaak. En in dit geval gaat het nog meer over de vorm van de vorm.”

Yvonne: “Jullie dragen allemaal bij aan mijn relevantie. Ik vind het helemaal prima.”

Mark: “Het is eigenlijk krankzinnig, toch?”

Yvonne: “Tuurlijk, en Youp van ’t Hek is niet de minste.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Yvonne Coldeweijer aan relevantie heeft ingeboet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen