Hélène Hendriks niet beschikbaar voor opvolging Vandaag Inside

Hélène Hendriks laat weten niet beschikbaar te zijn voor de opvolging van Vandaag Inside. Ze wil niet, net als de mannen van VI doen, het hele jaar rond te zien zijn. “Ik wil ook sport doen.”

René van der Gijp, Wilfred Genee, Hélène Hendriks en Johan Derksen © William Rutten

Het is lange tijd als een vaststaand gegeven beschouwd: als de mannen van Vandaag Inside ermee stoppen, dan neemt Hélène Hendriks het stokje over. Maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. De presentatrice trekt zich in de podcast De Communicado’s terug voor de opvolging van de mannen van VI, van wie het contract volgend jaar afloopt.

Herfst en lente

Hélène wil het proportioneel houden. “Kijk, het is heel simpel. We hebben De Oranjezomer en -winter. En ja, ik sluit niet uit dat er misschien ook eens een keer een lente of een herfst een week of misschien twee komt. Dat ligt helemaal aan of de mannen van VI misschien eventjes een pauze nodig hebben of dat er iets aan de hand is.”

“Dat zou kunnen, want die maken natuurlijk enorme lange weken, maanden. Maar je moet het wel echt zien: als zij er niet zijn, dan neem ik het over. Wat je ook niet moet vergeten: ik heb net een contract getekend bij Ziggo Sport voor al het Europese voetbal.”

‘Nee, wil ik niet’

Gastheer Victor Vlam wijst op het aflopende contract van de VI-heren. “Dat is natuurlijk waar het spannend wordt: gaan zij bijtekenen? Besluiten ze er misschien om mee te stoppen? Johan Derksen is tegen die tijd 76 jaar oud. Niemand zou het hem kwalijk nemen als die met pensioen durft te gaan. Zou je hem op willen volgen? Het VI-trio?”

Hélène: “Nee.”

Victor: “Nee?”

Hélène: “Nee. Nee? Nee, waarom zou ik dat?”

Toe aan pensioen

Victor: “Stel dat zij besluiten om dat niet meer te doen, stel dat Johan Derksen zegt van: ik ben toe aan een pensioen, ik ga gewoon heerlijk andere dingen doen. Dat is hem hartstikke gegund. En dan zegt John de Mol tegen jou van: ‘Nou Hélène, je hebt zo’n fantastisch programma daar, laten we dat gewoon het hele jaar door programmeren.'”

Hélène: “Nee, nee, nee.”

Victor: “Maar dit is toch wel groot nieuws dan? Weet John dit?”

‘John weet dit’

Ja, John de Mol weet dit, aldus Hélène. “Ja, natuurlijk weet hij dat. En voor jou is het misschien groot nieuws, voor mij niet. Nee, want wat ik net zei: ik heb een driejaar contract getekend bij Ziggo en dat is echt heel veel voetbal. Dat is op dinsdag, woensdag en donderdag, dus dat zou al betekenen dat ik die drie dagen er al niet ben.”

Victor: “En dat vind jij leuker dan een dagelijkse talkshow presenteren?”

Hélène: “Ik heb daar heel bewust voor gekozen, want mijn hart ligt nog steeds bij sport. Ik zou het allerliefste zelfs Olympische Spelen willen doen, grote toernooien. Maar goed, dan ben je afhankelijk natuurlijk ook van de rechten, maar dit vind ik ook fantastisch.”

Iets meer niche

Victor begrijpt het niet echt. “Maar je krijgt zoveel lof en waardering van van iedereen bijna in de samenleving voor die programma’s die je maakt, die talkshows die je maakt, en toch zeg jij van: eigenlijk doe ik liever iets wat iets meer niche is misschien.”

Hélène: “Nou, het is niet zo dat ik het liever doe, maar mijn hart heeft altijd bij sport gelegen en ik vind het heel leuk dat ik nu die combinatie kan maken. Dat maakt het ook superuitdagend, maar ik zou het heel erg vinden als ik geen sport meer zou doen.”

‘Wat een shock’

Sport moet voor Hélène de hoofdmoot blijven. “De combinatie is top, maar de combinatie houdt ook in dat ik niet een heel jaar een talkshow zou willen doen, los van het feit, als er geen sport was, of ik dat wel zou willen doen. Daar heb ik helemaal niet over nagedacht.”

Victor: “Ik ben even aan het bijkomen van deze shock.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Johan Derksen ermee stopt, wat is dan de beste optie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen