Hélène Hendriks geeft toe: ‘Geen goede werkklik met Özcan Akyol’

Hélène Hendriks geeft toe dat het niet voor niets is dat we Özcan Akyol nooit meer bij haar aan tafel zien zitten in De Oranjezomer. “Je moet ook een bepaalde werkklik hebben”, zegt ze.

Hélène Hendriks en Özcan Akyol © SBS 6

Het was vorig jaar direct een enorm groot succes: de dagelijkse Hélène Hendriks-talkshow De Oranjezomer. Wel kwam ze wat stroef uit de startblokken en volgens VI-kenner Victor Vlam kwam dat mede door de slechte chemie met de vaste gast in haar eerste uitzendweek: Özcan Akyol. Daarna hebben we hem nooit meer aan haar talkshowtafel zien zitten.

Treinongeluk

Hélène Hendriks vertelt in de podcast De Communicado’s dat ze regelmatig mailtjes krijgt van Johan Derksen met daarin zijn mening. “Of hij vindt het volledig ruk en dat zegt hij dan ook. Of hij vindt het heel leuk en dat zegt hij ook. En nu in het geval van Jack van Gelder zei hij van: ‘Joh, dat werkt goed.'”

Wanneer vond Johan het volledig ruk? “Dat was de allereerste Oranjezomer, de allereerste week, vorig jaar.”

Gastheer Victor Vlam: “Met Eus als sidekick.”

Hélène: “Hahahaha. Ja, dat was een soort treinongeluk.”

‘Alles is k*t’

Wat zegt Johan dan? Hélène: “We moesten er duidelijk in komen en dat vertelde hij ook: ‘Alles is k*t, behalve de kijkcijfers.’ Ja, en ik moet dan lachen daarom, want ik voel het zelf natuurlijk ook.”

Vindt ze dat soort kritiek confronterend? Juist niet, zegt Hélène. “Dan denk ik: ja, ik vind het fijn dat iemand dat zegt, want in deze mediawereld – dat weet jij zelf ook wel – zijn ze heel goed met op de schouder slaan, van: we doen het allemaal goed, jongens. Dus nee, ja, hij zegt het ook wel hoor, als het niet goed is.”

Geen chemie

Victor deelt de mening van Johan. “Ja, heel interessant die eerste week. Ik zat het ook te kijken en ik dacht precies hetzelfde, van: eigenlijk alles gaat hier mis. Een van de dingen die daar ook mis ging, is dat jij niet echt superveel chemie hebt met Eus.”

Hélène: “Ja.”

Victor: “En Eus is een goede tafelgast bij Vandaag Inside.”

Hélène: “Ja.”

Victor: “Ze hebben hem daar graag aan tafel, hij wordt vaak uitgenodigd, ook de afgelopen tijd weer een paar keer, maar jij hebt toevallig niet superveel chemie met hem. Tenminste, dat is mijn beleving daarvan. Ben je het daarmee eens? Is dat ook de reden waarom hij misschien minder vaak uitgenodigd gaat worden?”

Werkklik

Hélène: “Nou, nee, dat is… Ik denk dat als je het aan Eus vraagt, dat hij hetzelfde zegt. Het was niet helemaal zijn programma en wij hadden niet… Terwijl: je kan elkaar heel aardig vinden, dus daar gaat het helemaal niet om. Maar aan tafel moet je ook een bepaalde werkklik hebben, zal ik maar zeggen. Nee, dat klopt. Daar zijn we het allebei wel over eens.”

Victor: “Weet je waar dat aan ligt, dat die chemie er gewoon minder is? Ik weet dat het soms moeilijk te verklaren is, want het is gewoon soms iets onvoorspelbaars, maar misschien is er een reden. Hij heeft natuurlijk wel heel veel kritiek geuit op HLF8 destijds. Hij zei van: ‘Er zitten allerlei idioten aan tafel.’ Nou, dat is jouw programma.”

“Ik kan me voorstellen dat je daardoor misschien iets minder een positief gevoel bij hem hebt.”

Humor

Nee, dat is het niet, benadrukt Hélène. “Dat heeft er helemaal niks mee te maken, want dat kan ik heel goed scheiden van elkaar. Ja, nou vraag je waar dat misschien aan ligt… Soms is dat niet altijd te vatten in een antwoord. Dat kan ook de humor zijn of misschien het aanvoelen van elkaar.”

“Ja, ik zit even na te denken. De humor zal het misschien ook niet zijn, want bij VI gebeurt eigenlijk precies hetzelfde. Maar ik denk het aanvoelen van elkaar en dat kan. Ja, ik zal er eens over nadenken.”

Uitproberen

Victor vindt het goed dat Hélène verder is blijven kijken. “Ja, dat geeft ook aan dat je altijd gasten moet blijven uitproberen. Zelfs als je een succesvol programma, dat is natuurlijk ook voor VI het geval: je moet ook steeds kijken of er nieuwe gasten uitgenodigd kunnen worden, want dat geeft toch weer iets onvoorspelbaars. Je weet dan nooit helemaal precies hoe dingen gaan.”

Hélène: “Dat klopt. Maar ik heb wel geleerd: dat kun je dan beter doen bij een reeks, want dan kan je de volgende dag weer verder. Als je dat alleen op zondag doet, dan moet je een hele week wachten. En wat ik lastig vind, is om vrouwen aan tafel te krijgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Is het sowieso goed als Hélène Hendriks niet in dezelfde gastenvijver vist als VI?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen