‘Hélène Hendriks drijft marktwaarde VI-trio op tot 2 miljoen de man’

Hélène Hendriks drijft de marktwaarde van de mannen van Vandaag Inside gigantisch op door zich niet beschikbaar te stellen voor hun opvolging, stelt Victor Vlam. “2 miljoen!”

Hélène Hendriks en Johan Derksen © SBS 6

Het werd tot dit weekend eigenlijk door iedereen wel als een feit aangenomen: als Johan Derksen en daarmee de mannen van Vandaag Inside ermee stoppen, dan neemt de even succesvolle Hélène Hendriks het stokje over. Maar dat blijkt dus niet waar te zijn. Althans: de presentatrice zegt niet beschikbaar te zijn om hun fulltime op te volgen.

Contract loopt af

Victor Vlam, de bekendste deskundige op het gebied van VI-gerelateerde zaken, vindt dit een behoorlijke verrassing. “De contracten van de VI-mannen lopen volgende zomer af”, benadrukt hij in een bericht op X.

Hij vervolgt: “In het verleden hebben zij gezegd dat als er één stopt, ze alle drie stoppen. Hélène had met sidekicks Rutger en Jack een alternatief dat ongeveer evenveel kijkers trok. Nu dat wegvalt, is onduidelijk wat VI zou kunnen opvolgen.”

2 miljoen euro

Het succes van Hélène verlaagde aanvankelijk de marktwaarde van het VI-trio, maar nu is de situatie heel anders. “Dit betekent dat de onderhandelingspositie van het VI-trio extreem gunstig is. Voor Talpa is er veel aan gelegen om de talkshow te behouden. Het is een ankerpunt in de programmering. Vijf dagen per week scoort het fantastisch.”

Wat betekent dit volgens Victor concreet? “De heren zitten nu op 1,3 miljoen euro salaris per jaar en zouden kunnen doorstijgen richting de 2 miljoen euro. Daarmee zouden de VI-heren de best betaalde tv-sterren uit de Nederlandse geschiedenis worden. Maar dan moeten ze wel bereid zijn om door te gaan.”

‘Ze volgt haar hart’

Tooske Ragas vindt het prijzenswaardig dat Hélène kiest voor wat ze écht leuk vindt, namelijk sporttelevisie. “Wat leuk dat zij kiest voor wat ze wil”, zegt ze in Shownieuws.

Collega Bart Ettekoven: “Ze volgt echt haar hart en dat kun je alleen maar waarderen en respecteren. Ik heb daar wel bewondering voor, want het zou natuurlijk het meest logisch zijn als de mannen stoppen. Maar dat moet ik eerst nog zien, want volgens mij gaan zij gewoon oneindig door. Maar stel dát, dan zou zij in het gat kunnen springen.”

Met lede ogen

Bart denkt dat John de Mol en de rest van de Talpa-top niet blij zijn. “Elke keer als de mannen op vakantie zijn, dan is Hélène op dat tijdstip en dat doet ze zo geweldig. Ik denk dat de zender dit met lede ogen aanziet.”

Tooske sceptisch: “Of zou het een trucje zijn? Een onderhandelingstactiek? Dat doen die mannen ook de hele tijd.”

Bart: “Ja, dat weet jij als presentatrice dan weer beter dan ik.”

Tooske: “Hahahaha.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen