Gordon bedankt Rutte op laatste dag: ‘Hij steunde mij na Mykonos’

Gordon spreekt in een lang bericht op Instagram zijn dank uit aan Mark Rutte, die vandaag zijn laatste werkdag beleeft. “Ook voor je woorden na mijn ongeluk op Mykonos.”

Mark Rutte en Gordon © Facebook

Het zit er bijna op voor Mark Rutte: morgen wordt zijn opvolger Dick Schoof beëdigd en dan kan hij zich klaar gaan maken voor zijn nieuwe functie bij de NAVO. Gordon gaat hem ontzettend missen, laat hij blijken in een lang bericht op Instagram. Hierin spreekt hij een dankwoord uit voor al die jaren dat Rutte actief was als premier van ons land.

Heel veel drek

Gordon plaatst een hele serie foto’s van hem met de premier en schrijft erbij: “Beste Mark, morgen zwaai je dan officieel af als ‘onze’ premier. Ik heb je leren kennen als allerhartelijkste man. Een bevlogen iemand vol met passie voor z’n werk maar vooral de liefde voor Nederland.”

“Je hebt een geweldige job gedaan en ondanks dat niet alles even vlekkeloos was, was je voor miljoenen mensen een steun, met name in corona tijd. Veertien jaar lang de kar moeten trekken en alle drek over je heen krijgen die daarmee gepaard gaat. Je hebt het met verve doorstaan.”

Coronawoede

Het is opvallend dat Gordon de demissionair premier specifiek prijst om zijn leiderschap tijdens corona, omdat de zanger zijn steun aan Rutte in die periode juist introk.

Gordon was toen hartstikke boos over een nieuwe zware lockdown: “De regering moet nu al die artiesten schadeloos stellen, belastingen kwijtschelden en huurlasten overnemen van elke ondernemer in Nederland. (…) Ik zeg mijn vertrouwen op in de VVD en ook Mark Rutte die ik altijd heb gesteund.”

Mykonos

Maar goed, alles is vergeten en vergeven. Wat heeft Goor nog meer te zeggen? “Ik dank je hartelijk voor je destijds bemoedigende woorden na mijn ongeluk op Mykonos maar ook voor je luisterend oor in het torentje voor mijn verhaal over eenzame ouderen. Een man van het volk misschien niet voor iedereen maar wel voor ons allemaal van jouw kant!”

“De NAVO krijgt een leider van wereldklasse en Nederland zal je nog gaan missen. We nemen ongemerkt afscheid van een stukje geborgenheid die je ons hebt gegeven. Je hebt je hart je ziel en je hoofd gegeven zoals je vertelde en daarvoor alleen al verdien je alle respect en dankbaarheid! In ieder geval namens mij bedankt voor alles! Ik blijf je volgen!”

Zeurpieten

Tot slot: wat voor steun kreeg Goor eigenlijk van Rutte na zijn ongeluk op Mykonos? Dat vertelde hij destijds in de Volkskrant: “Ja, hij heeft mij gebeld. Dat vond ik zo ontzettend lief. Hij vond het héél erg.”

Ook na de ophef over zijn bezoekje aan het Torentje kreeg hij naar eigen zeggen een ‘lieve sms’ van Rutte. “Hij schreef dat we ons van al die zeurpieten niets aantrekken.”

Instagram

De post van Gordon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat men Mark Rutte nog gaat missen met wat er komen gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen