Geboortedatum Merel Ek staat niet op Wikipedia: ‘Het is geheim’

De geboortedatum van Merel Ek staat niet op Wikipedia en daardoor is onduidelijk op welke dag zij precies jarig is. Erg merkwaardig, maar het blijkt een bewuste keuze. “Ik wil het niet.”

Merel Ek © SBS

Merel Ek, de politiek verslaggever van Vandaag Inside, is geboren in 1995 en daardoor weten we dat ze 28 of 29 jaar oud is, maar niemand weet wat nou haar precieze geboortedag is. Haar Wikipedia-pagina meldt alleen het geboortejaar en dus niet de specifieke datum en daardoor tasten zelfs haar eigen collega’s bij VI in het duister.

Over één minuut

Het geheim van Merel komt aan het licht in de rubriek In De Wandelgangen, die enkele minuten wordt opgenomen voordat Wilfred Genee jarig is. Hij werd afgelopen donderdag 57 jaar. “Ik krijg een bericht binnen. Over één minuut ben jij jarig! Dat staat in mijn telefoon. Over één minuut!”, schreeuwt de verslaggeefster hierin.

Wilfred laat heel duidelijk merken dat hij verrast is. “Nou ja, het moet niet gekker worden, zeg! Waarom sta ik in jouw telefoon? Wat is dit?”

‘Wanneer jij dan?’

Merel begint Wilfred gelijk te ondervragen. “Hoe oud word je? Of jong?”

Wilfred: “Wat grappig dat het in jouw telefoon staat. Ik heb niet in mijn telefoon staan dat over één minuut Merel Ek jarig is.”

Merel: “Sta ik niet in jouw telefoon met mijn verjaardag?”

Wilfred: “Ik zou niet eens weten wanneer jij jarig bent dan.”

Groot geheim

Merel onthult dan dat haar precieze verjaardag een geheim is. “Dat hou ik graag zo. Ik heb al een paar keer hier gezeten op mijn verjaardag of de dag erna.”

Wilfred: “Echt waar?”

Merel: “Ja, en dan is het altijd heel fijn dat dat ehhh…”

Niet op Wikipedia

Wilfred is verbaasd. “Staat dat niet op Wikipedia?”

Merel: “Nee, nee, nee.”

Wilfred: “Nou, jongens. We kunnen toch zo achter de datum komen? Wacht nou toch even.”

Merel: “Nee, nee, nee!”

Niet tegelijk

Tot slot: waarom was Wilfred niet vrij op zijn verjaardag? Het was de dag dat René van der Gijp afwezig was omdat op dezelfde dag zijn zoon Nicky jarig is.

Wilfred: “Nou, twee man weg mocht sowieso niet. De afspraak is altijd dat als we af zouden wisselen, dat één van onze drieën dan even weg was.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Merel Ek openheid van zaken moet geven over haar geboortedatum?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen