Dennis Schouten reageert op VI: ‘Mijn naam is eigenlijk verboden’

Dennis Schouten vindt het heel opmerkelijk dat hij woensdagavond ter sprake werd gebracht in de hitshow Vandaag Inside. Volgens hem is zijn naam daar namelijk verboden.

Wilfred Genee en Dennis Schouten © YouTube

Er was een tijd dat Wilfred Genee heel veel potentie zag in Dennis Schouten. Na wat contacten in het werkveld, bleken de twee ook privé een goede klik te hebben. Hun vriendschappelijke relatie is echter compleet geëxplodeerd en dat is nooit meer goedgekomen. Deze week werd hij plotseling genoemd in VI. Wat is er door de jaren heen allemaal gebeurd?

Megaconflict

Dennis en Wilfred raakten in de zomer van 2020 voor het eerst in conflict met elkaar. Wilfred vond toen dat Dennis in de racismerel rond Veronica Inside te veel partij trok voor Johan Derksen en René van der Gijp. Daarop gaf Dennis aan dat hij geen verslaggever is geworden om de billen van Wilfred te kussen

Uiteindelijk legden ze hun ruzie bij; Dennis zat op tweede kerstdag van dat jaar zelfs aan het kerstdiner van Wilfred. Een maand later was er echter weer gedoe: Dennis werd toen door Talpa ontslagen als verslaggever van Wilfreds radioshow. Het bedrijf wilde alleen met Dennis verder als hij zou stoppen met RoddelPraat, maar dat weigerde hij.

‘T*ringlijer!’

Wilfred Genee liet zijn muze met het grootste gemak vallen. Hij gaf op de radio aan begrip te hebben voor het ontslag van Dennis. Hij werd neergezet als iemand die erg foute carrièrekeuzes maakt. Wilfred was ook niet te spreken over een item waarin Dennis VI-badjassen tegen het Talpa-gebouw aan gooide: “Een beetje vreemd.”

De ruzie bereikte in de zomer van 2021 zijn climax: Wilfred verklapte op de radio dat Dennis mee zou doen aan Expeditie Robinson, wat hem gedoe met de productie opleverde. “Het is een achterbakse, smerige kwal. Dan ben je gewoon een t*ringlijer“, brieste Dennis. In de herfst van dat jaar zette hij Wilfred meermaals neer als vreemdganger.

Genoemd in VI

Wat Wilfred hem echter nooit zal vergeven, is wat Dennis en zijn co-host Jan Roos laatst allemaal over zijn dochter hebben gezegd in RoddelPraat. Dat was absoluut niet fraai, dus Dennis’ recente toenaderingspoging lijkt meer voor de bühne te zijn. Hoe dan ook: dit pijnlijke conflict werd woensdagavond voor het eerst benoemd in VI.

Özcan Akyol zat in VI en hij reageerde geprikkeld toen Wilfred hem voor de zoveelste keer vroeg naar zijn verstoorde verhouding met oud-boezemvriend Matthijs van Nieuwkerk. “Jij was ook – voor zover ik mediaberichten moet geloven – heel close met andere mediamensen. Dennis Schouten was toch een heel goede vriend?”, kaatste hij terug.

Dennis reageert

Wilfred was duidelijk not amused. Hoe heeft Dennis ernaar gekeken? “Wilfreds ogen spuwden vuur. Prachtig. Zeker in de wetenschap dat hij bij VI heeft afgesproken dat mijn naam nooit meer genoemd mocht worden. Dat ging even mis”, schrijft hij op de website van RoddelPraat.

Dennis vindt dat verbod heel flauw. “Zelf iedereen op z’n plek zetten, maar als iemand de bal terug kaatst heb je geen fatsoenlijke reactie.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen