Buren Bridget Maasland sturen politie op haar af: ‘Echt te ordinair’

Bridget Maasland is door haar buren verraden bij de politie. Zij hebben daarop manschappen naar haar woning gestuurd. “Ze vonden het gewoon te ordinair”, vertelt de presentatrice.

Bridget Maasland © RTL

Op dit moment woont Bridget Maasland in de hoofdstad aan de vreselijk drukke Nassaukade, maar tot een aantal jaar geleden bivakkeerde ze nog in de BN’er-buurt Amsterdam-Zuid. Ze woonde daar in de Van Breestraat, waar je zo ongeveer struikelt over de sterren en hun dikdoenerij. En daar was de presentatrice niet echt welkom…

Politie naar Bridget

De bom barst als Bridget op een zondagmiddag een feest geeft in haar eigen tuin, met optredens van Karin Bloemen en Mick Harren. Daar waren de andere bewoners absoluut niet gediend, vertelt ze in Het Parool.

Wat is er gebeurd? “Die middag kregen we politie aan de deur. Niet vanwege het geluid, het ging over Mick Harren. Die vonden de buren te ordinair. De politieagenten moesten er zelf ook een beetje om lachen, ze wisten niet wat ze ermee aan moesten.”

Nooit thuis

Bridget had geen klik met de buren. “Het was een mooie buurt en een prachtig huis, alleen heb ik me er nooit echt thuis gevoeld. Ik kreeg niet met iedereen aansluiting. Een vinger heb ik er nooit helemaal op kunnen leggen, maar ik kreeg het idee dat de oude bewoners, het oude geld, het niet fijn vonden dat mensen zoals ik daar kwamen wonen.”

Ze bedoelt tv-mensen. “Ja, daarvan woonden er ook wel veel. Aan het einde, voordat ik verhuisde, begonnen kinderen uit de buurt op straat foto’s te maken, alsof ze paparazzi waren. Die verkochten ze aan de bladen.”

Winston en Leco

Een behoorlijk lucratieve business, gezien het hoge BN’er-gehalte in de straat. “Winston Gerschtanowitz woonde tegenover me, Leco van Zadelhoff naast me. In de straten erachter woonden Trijntje Oosterhuis en Ruud de Wild, Jack Spijkerman natuurlijk. Ongeveer iedereen die iets deed in de tv woonde daar.”

Op de Nassaukade voelt ze zich nu thuis, omdat ze geen last heeft van buren. “Het is aan de straat, op de onderste verdieping, maar je zit net iets hoger en er zijn geen overburen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Buren vinden Mick Harren te ordinair. Zeikerds of hebben een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen