Ali B snel gevlucht naar Dubai? ‘Nee, hij is gespot op een fatbike!’

Ali B duikt op het állerlaatste moment weg; hij is morgen niet aanwezig bij de uitspraak in de zedenzaak tegen hem. Waar bevindt hij zich momenteel? Op Dubai? Of toch op een fatbike?

Ali B © RTL

Het wordt door veel mensen als ongelooflijk laf gezien: Ali B geeft morgen geen acte de présence bij de uitspraak in zijn zedenzaak. Het is opvallend, omdat hij zich bij de drie zittingsdagen in de misbruikzaak nog uitgebreid liet filmen. Echt álles mocht van hem vastgelegd worden door de showrubrieken en andere media. Kennelijk begint hij hem nu te knijpen…

Op Dubai?

De grote vraag is: waar hangt Ali momenteel uit? “Het lijkt me moeilijk om naar het vonnis te komen als je in Dubai zit. Dat is het verhaal dat op dit moment de ronde doet, dat hij het land uit is, om daar van een afstandje te gaan zitten volgen wat er allemaal gebeurt”, zegt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé.

Wat zegt Ali’s verdediging? “Ik sprak vanochtend Natacha Harlequin, zijn media-advocaat… Nog steeds, ja, denk ik. Die wilde er niks over zeggen. Als hij in Dubai zit, dan wordt het nog wel spannend wanneer hij terugkomt eigenlijk. Hij voorkomt er in elk geval mee dat hij op de zitting al wordt aangehouden als hij veroordeeld zou worden.”

Geen risico

Evert denkt dat het wellicht een bewuste keuze is van Ali om naar Dubai te vluchten. “Hij heeft al aangekondigd dat hij in hoger beroep gaat, maar hij loopt in elk geval het risico dat hij eventjes vastgezet wordt. Dat zou hij op deze manier ontlopen.”

Co-host Jordi Versteegden: “Ik vind het wel een dikke middelvinger naar de slachtoffers, hoor. Hij heeft daar drie zittingsdagen lang alles geroepen, ook dingen die verschrikkelijk zijn voor de slachtoffers, en dan nu niet komen op de laatste dag…”

Fatbike

Volgens het juicekanaal Reality FBI kloppen de geruchten over Dubai niet. “Veel mensen dachten na het nieuws dat Ali B wellicht naar het buitenland zou zijn gevlucht. Niets is minder waar. Hij werd vanochtend nog gespot op een fatbike in de buurt”, klinkt het.

Bij deze juice staat een foto waarop we zien hoe Ali volledig in het oranje, vermoedelijk vanwege het voetbal, op de bewuste fiets zit. Met zijn handen maakt hij een V-teken, het symbool voor de vrede.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ali B kan zijn werk waarschijnlijk nooit meer oppakken. Goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen