Albert Verlinde sloopt Rob Jetten op tv: ‘Hij is echt een vals loeder’

Albert Verlinde heeft aan de talkshowtafel van Vandaag Inside weer eens ouderwets hard uitgehaald naar een BN’er, in dit geval een politicus: Rob Jetten. “Wat een vals loeder!”

Rob Jetten en Albert Verlinde © NPO, SBS

Er was een tijd dat Albert Verlinde echt álle remmen losgooide op televisie; zo noemde hij Mariska Hülscher (dit was vroeger een BN’er) ooit een h**r op de nationale televisie. Tegenwoordig weegt hij zijn woorden iets zorgvuldiger, al kwam hij gisterenavond aan tafel bij Vandaag Inside Oranje ook behoorlijk pittig uit de hoek.

‘Vals loeder!’

De nieuwe premier Dick Schoof moest gisteren behoorlijk incasseren tijdens zijn eerste belangrijke debat in de Tweede Kamer en daar heeft Albert zich behoorlijk aan gestoord. Vooral een aanval van D66-leider Rob Jetten vindt hij beneden alle peil. “Ik vond Jetten vandaag heel vals”, zegt hij.

Wat dan? “Jetten zei over de tekst van premier Schoof: ‘Ja, wat u zei… Ik hoop dat het uw eigen woorden zijn en niet van een tekstschrijver’, en toen dacht ik: oh, vals loeder! Want dat is iemand zó in een hoek zetten.”

Zó gemeen

Johan Derksen gaat er vervolgens mee aan de haal. “Ja, maar het is een valse nicht. Dat is nou echt een valse nicht.”

Albert: “Dat woord nicht ga ik niet gebruiken, maar loeder wel. Maar echt een vals loeder. Ik vond het echt zo gemeen, omdat ik denk: iedereen die er zit, of je nou fractievoorzitter bent of wat dan ook, wordt gevoed door teksten die je krijgt. Dat vond ik ondermijnend, nog voordat het begonnen was.’

‘Ik vertik het!’

Wilfred Genee daagt Albert uit. “Jullie gebruiken in jullie contreien nooit valse nicht onder elkaar? Dat is dan vals loeder?”

Albert grappend: “Ik vertik het, vals loeder!”

Johan: “Albert, ik vind dat Jetten een aangeleerd toontje heeft. Hij vindt zich een volgroeide politicus, maar hij zou dat toontje eens tegen zijn toyboy uit Argentinië aan moeten slaan, dan zit hij morgen op een vlucht naar Buenos Aires! Nee, bijzonder onsympathiek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen