Winston Gerschtanowitz wekt onbegrip: ‘Hij leidt een slijmfestijn’

Winston Gerschtanowitz wekt onbegrip met de manier waarop hij momenteel de ‘halftime show‘ van Shownieuws presenteert. “Het is een heel rare show geworden”, vindt Tina Nijkamp.

Winston Gerschtanowitz © SBS

Het programma Shownieuws is tijdens het EK Voetbal niet om 23.00 uur te zien, maar al dik een uur eerder, tijdens de pauzes van de voetbalwedstrijden. Voor deze zogenoemde halftime shows is Winston Gerschtanowitz aangetrokken, ondanks dat hij bij zijn komst naar SBS 6 bezwoer dat hij toch echt nooit de showrubriek zou gaan presenteren.

Heel rare show

Winston is al afgekraakt door mediacolumnist Mark Koster vanwege de manier waarop hij Shownieuws presenteert en ook Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, is kritisch. Als zij nog steeds aan het roer had gestaan bij de zender, dan had Winston er binnen de kortste keren uit gelegen.

Tina in haar podcast: “Het is een heel rare show geworden dat Shownieuws. Normaliter is het eigenlijk best wel neutraal en hebben de mensen discussies aan tafel, maar sinds zij om tien uur uitzenden is het één groot slijmfestijn geworden. Alles is geweldig, alles is fantastisch. Er zitten ook vaak gasten aan tafel die dan helemaal bewierookt worden.”

Kritische vragen

De BN’ers die aanschuiven bij Shownieuws, zoals Wendy van Dijk en Katja Schuurman, worden door Winston behandeld alsof ze bij hem aan de keukentafel zitten. “Winston Gerschtanowitz lijkt daar helemaal niet op zijn plaats. Je ziet aan hem dat hij het heel moeilijk vindt om kritische vragen te stellen.”

Dit is gewoon niks voor Winston, vervolgt Tina. “Hij wil heel graag bevriend blijven met de mensen in de showbizz. Dat straalt hem uit en dat maakt hem toch wel heel ongeschikt voor deze rol als Shownieuws-presentator.”

Geen terugeer

Als het aan Tina ligt keert Winston niet meer terug bij het programma. “Het lijkt me niet dat Winston een vervolg krijgt bij Shownieuws na deze maand. Ik denk dat hij dat zelf ook niet wil, want ik vind hem er daar helemaal niet op zijn gemak bij zitten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Winston Gerschtanowitz: over the hill of nog veel toekomstperspectief?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen