Wilfred Genee reageert op felle kritiek Angela de Jong: ‘Was werk’

Wilfred Genee reageert op de snoeiharde column van Angela de Jong over hem. De presentator stelt dat hij bij Renze Klamer op z’n telefoon zat omdat het moest. “Voor mijn werk.”

Wilfred Genee © RTL

Dik een week geleden zat Wilfred Genee aan tafel bij Renze Klamer om iets te promoten, maar hij kon maar weinig respect opbrengen voor de concurrent. Hij zat de hele tijd lekker op z’n telefoon en onderbrak het programma op een gegeven moment om te zeggen dat iedereen zo serieus kijkt, en dat hij het zo interessant vindt om ertussenin te zitten.

Op z’n telefoon

Respectloos, vindt Angela de Jong het. “De eerste helft van de show zat hij doodleuk voetbal te kijken op zijn telefoon en de tweede helft speelde hij de succesvolle presentator van Vandaag Inside die zich zogenaamd hogelijk verbaasde over (lees: neerkeek op) de gang van zaken bij de kleinere concurrent”, schrijft ze in haar AD-column.

Johan Derksen begrijpt die kritiek wel. “Dat is juist. Jij hebt één hele nare, onbeschofte eigenschap. Als wij zitten te praten of je zit in een vergadering, dan ga jij helemaal op je telefoontje zitten en dat vind ik zo ongeïnteresseerd in het onderwerp en dat deed je daar aan die talkshowtafel ook. Dan ga je naar het voetbal zitten kijken.”

Wedstrijd bezig

Volgens Wilfred moest hij wel op z’n telefoon zitten. “Ja, maar er was een wedstrijd bezig en ik moet me ook voorbereiden.”

Johan: “Ja, maar als de wedstrijd hier op twintig schermen is, dan kijk je niet, want je komt pas twee minuten voor tijd.”

Wilfred: “Ja, maar dan zit ik in de auto te kijken. Ik zat bij Renze voetbal te kijken, want ik moest me wel voorbereiden. Dat is mijn werk natuurlijk ook.”

Johan: “Hij lult zich er altijd uit. Dat is vervelend.”

Veel publiciteit

Angela heeft ook de slechte dagelijkse VI-quiz van Wilfred afgekraakt. “Het wordt steeds beter, Johan. De mensen op straat raken er niet over uitgesproken. Mensen worden helemaal gek ervan”, zegt hij grappig bedoeld.

Johan: “Je krijgt ook heel veel publiciteit.”

Wilfred: “En heel positief ook. Hahaha. Ja, prima quizzie dus.”

Johan: “Wat een kutquiz is dat, joh.”

Kutquiz

Wilfred lacht om de kritiek. “Ja, maar dat was de bedoeling ook. Het moest een kutquiz zijn. Het was cult. Als je het bij de VPRO doet wordt het gelijk gezien als: over nagedacht. Dan heet het Kiespijn, en nu heet het inderdaad ‘een kutprogramma’. Zo is het, ja, zo werkt dat.”

Johan: “Er zijn heel weinig mensen in dit land, zeker onder die schrijvers, die satire begrijpen. Wat ik doe is pure satire: waarom mensen daar boos om?”

Wilfred: “Dat snap ik ook niet, ja. Dat moet je een beetje aanvoelen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wilfred Genee zit bij Renze op z'n telefoon. Gewoon werk of asociaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen