Valt Tim Hofman van voetstuk? ‘Hij komt uit de kast als pestkop’

Tim Hofman haalt de landelijke media met een nogal twijfelachtige confrontatie in zijn programma BOOS. Hierin stelt de presentator zich op als een ‘pestkop’, vinden veel kijkers.

Tim Hofman © YouTube

Het zorgt al een tijdje voor twijfels bij de achterban van Tim Hofman: de confrontaties in zijn programma BOOS, die voornamelijk bedoeld zijn voor sensatie en om leuke televisie te maken. Het is een beetje de YouTube-variant van Alberto Stegeman, maar dan ligt de drempel nog wat lager. Soms is er niet eens sprake van overduidelijk kwaad.

Enorme kritiek

Tim confronteert in de nieuwste aflevering een ietwat onbeholpen man, die geld heeft opgehaald om een of ander bordspel te maken, maar het duurt maar en het duurt maar. Al die geldinzamelaars boos, maar de man lijkt niet echt kwade bedoelingen te hebben. Sterker nog: hij stuurt tijdens een confrontatie op straat ál zijn financiële info naar Tim.

Hoewel de man openheid van zaken geeft, besluiten Tim en zijn collega om de man on the spot uit te lachen en te beschimpen. Ze vinden hem maar belachelijk met zijn bordspel. En dat vinden de kijkers van Tim niet leuk. Het gebeurt zelden dat het zóveel kritiek regent onder een aflevering van BOOS.

Wat zegt men?

Wat zeggen de mensen? Ene Dragon vindt het niet normaal. “De comments geven een goed beeld van de nare sfeer van dit interview, maar wat me nog het meest stoort is hoe ontzettend hypocriet team Boos hier is. De beste man lacht wat ongemakkelijk vanwege de spanning, wordt meteen afgestraft ‘vind je dit grappig?!’.”

“Maar bijna alle shots die je ziet van Jens (collega van Tim, red.) tijdens het interview staat hij hard te lachen. Dit voelt zo onrechtvaardig! Hoe Tim ook steeds de telefoon van Bas pakt en gewoon door de bankapp gaat scrollen. Ontzettend intimiderend.”

Ontzettend boos

Lars vindt dat Tim door de mand valt. “Tim, waarom ben je zo ontzettend boos tegen iemand die je normaal te woord staat? Laatste afleveringen van je zijn al matig. Deze man laat alles aan je zien, je moet als BV VERPLICHT geld uitkeren, deze man heeft misschien niet het beste gehandeld als bedrijf, maar fouten bestaan, het geld is er nog.”

“Je doet niet boos tegen die andere gasten als dropshippers, maar omdat deze man kleiner is en te lief is denk je uit je plaat te kunnen gaan, erg zwak.”

In de spiegel

Herre vindt dat Tim zichzelf achter de oren moet krabben. “Deze aflevering laat zien dat de Messias Tim eens een keer heel kritisch in de spiegel mag kijken, ego zo schaamteloos groot.”

En Erwin: “Ik vind deze aflevering onaangenaam om te kijken. Ik vind dat deze man een ontzettend goed verhaal heeft. Hij is netjes op tijd bij de afspraak, hij is super transparant en in Nederland is een DGA-jaarsalaris van 48K verplicht. Ik vind echt dat Tim hier te kortzichtig is. Een excuses zou ik op z’n minst netjes vinden.”

Negatieve pers

Het komt Tim ook op negatieve pers te staan. ‘Tim Hofman zwaar onder vuur: ‘Pestkop”, kopt Shownieuws. En het AD: ‘Kritiek op ‘pestkop’ Tim Hofman: makers Boos komen met reactie’.

Zelf laat Tim weten: “We hebben uiteraard jullie reacties op onze laatste uitzending gezien. Daar doen we onze ogen en oren niet voor dicht.”

Er komt donderdag een reactie van Tim.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ergert u zich aan de manier waarop Tim Hofman te werk gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen