Tim Hofman wil imago redden, gaat diep door het stof in Boulevard

Tim Hofman gaat diep door het stof voor de camera van RTL Boulevard. Hij lijkt daarmee de regie terug te willen pakken nu er een mediastorm is losgebarsten over zijn ‘pestgedrag’.

Tim Hofman © RTL

De 35-jarige BnnVara-ster Tim Hofman krijgt vaak het verwijt een messiascomplex te hebben. Dat hij het journalistieke broertje is van Arie Boomsma. Maar zo iemand moet dan toch wel overlopen van de normen en waarden en zich daar ook naar gedragen? Volgens de eigen kijkers van zijn programma BOOS gedraagt Tim zich echter als een pestkop.

Straf voor Tim

Tim krijgt echt van alle kanten straf en ook Angela de Jong is boos; die vindt hem een omhooggevallen eikel. Kantelt het imago van Tim te snel? Hij lijkt de regie terug te willen pakken, want gisterenavond zagen we hem voor de camera van RTL Boulevard staan om diep door het stof te gaan.

De presentator zegt in het item: “Ik heb het even teruggekeken en er zit wel wat chagrijn in bij mij. Dat heb ik soms. Het is ook niet voor het eerst, hè? Ik heb er eerder voor op m’n lazer gekregen en ik denk dat het goed is dat ik daarvoor op m’n lazer krijg.”

Zachter

De ophef gaat over de manier waarop Tim een bordspellenmaker aanspreekt. De bewuste man is wat onbeholpen, maar Tim geeft hem een Alberto Stegeman-achtige behandeling. Alsof het de grootste oplichter van de eeuw is.

“Die man was wat zachter, maar had ook niet altijd de inhoudelijke antwoorden waarvan we dachten dat ze betamelijk waren en dan is het dus aan mij om daarin te manoeuvreren en als heel veel mensen dat ik dat niet goed heb gedaan, dan heb ik dat niet goed gedaan”, aldus Tim.

Pestkop

Vindt Tim zichzelf een pestkop? “Mijn intentie is niet pestkop, maar ik snap wel dat ik daar op een pestkop lijk en dat moet ik helemaal niet zijn. Nogmaals: het is ook goed dat ik daarvoor teruggefloten wordt.”

“Ik sta daar op dat moment, ik sta met hem, ik ken dat verhaal, dus het is ook… Ik ben ook dan maar verblind door mijn eigen… En dan is het goed als je even een klap in je achternek krijgt.”

Spiegel

Wat gaat Tim hiermee doen? “Het eerste wat ik moet doen is even in de spiegel kijken. Ik zat ernaast. Dat is kut. Dat vind ik ook kut. Voor het verhaal, voor de redactie, misschien ook wel voor die man zelf, weet je wel. Dus ja, honderd procent.”

Presentatrice Vivienne van den Assem reageert daarop: “Ja, misschien in de eerste plaats wel voor die man zelf.”

Niet tactvol

Wat vindt Aran Bade, het geweten van Hilversum, ervan? “Ja, het was niet tactvol van Tim. Ik vind het ook niet netjes wat hij heeft gedaan, want eigenlijk die man… Daar waren ze zelf verbaasd over. Die stond hen gewoon meer dan wat ze eigenlijk hadden verwacht te woord.”

“Die kauwgom kauwende geluidsman stond er ook zo naast, van: nu kunnen we even die telefoon pakken en die bankgegevens erbij halen. Dat is onbeschoft als je dat doet, als die man al best wel eerlijk is. Dat neemt niet weg dat er wel echt iets aan de hand is in deze zaak. (…) Ik vind het wel goed dat Tim nu ook naar voren komt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Tim Hofman zijn imagodeuk met dit tv-optreden hersteld heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen