Talpa laat Wilfred Genee vrij, werkt aan Carpool Karaoke voor NPO

Talpa geeft Wilfred Genee toestemming om naast Vandaag Inside ook programma’s te maken voor de publieke omroep. Hij werkt nu aan een Nederlandse versie van Carpool Karaoke.

Ariane Grande en Wilfred Genee © SBS

Carpool Karaoke is een bekend format waarin een gastheer bekendheden ontvangt in een rondrijdende auto, alwaar ze liedjes zingen en een gesprek hebben. Zoiets wil Wilfred Genee al een tijdje graag maken, maar daar krijgt hij geen ruimte voor op SBS 6. Nu heeft hij toestemming van Talpa om dit te gaan maken bij de publieke omroep.

Karaoke-Wilfred

Het zit in de pijplijn, aldus Wilfred. “Nou, dat is de bedoeling, alleen het is nog niet helemaal zeker. Aan de kant van Talpa is er nu toestemming voor, het idee lijkt me ook heel erg leuk, alleen nu moeten ze kijken bij de NPO of het wel verstandig is om een Talpa-gezicht op de NPO te laten. Dat ligt allemaal wat gevoelig, maar ik zou het heel graag doen.”

En het gaat dus om Carpool Karaoke? Ja, bevestigt hij aan Quote. “Zoiets zal het dan worden, ja, dat is wel het idee. We hebben inmiddels een format bedacht wat minder luchtig gaat worden dan het in eerste instantie zou worden. Het wordt eigenlijk best wel pittig als ik erover nadenk, als het doorgaat.”

Beetje lastig

Waarom kan dit niet gewoon op SBS 6? “Het lastige is gewoon dat ik heel vaak heb aangegeven bij Talpa dat ik graag iets meer erbij zou willen doen, met name een interviewprogramma, maar omdat ik zo vaak in beeld ben bij Talpa is dat een beetje lastig”, legt Wilfred uit.

“Die gaven dan ook aan van: ‘Ja, we hebben op dit moment niet een plaats waar we je nu zouden kunnen neerzetten, maar we snappen je ambitie, dus als je dat een keer kan doen bij een andere zender, dan is dat prima.’”

Alberto in de weg

SBS 6 kan dit toch ook gewoon programmeren? “Ik zit hier vijf keer per week op een tijdslot waar je eigenlijk niets voor of na kunt programmeren. Je kunt dezelfde presentator niet twee keer achter elkaar neerzetten. En op zaterdag heb je de grote shows, op zondag Alberto Stegeman, dus tja… Mij lijkt Carpool Karaoke ontzettend leuk om te doen.”

In Amerika werkt dat ook fantastisch, vervolgt hij. “Een grote artiest stapt in de auto, er wordt serieus gepraat en samen gezongen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de aflevering met Paul McCartney, die is echt fantastisch! Nu er bij SBS geen ruimte is, ben ik aan het kijken of ik dat buiten de commerciële zenders kan doen.”

Praten met Dominique

Er zijn op dit moment gesprekken met Dominique Weesie, de baas van PowNed. “Hij is enthousiast en inmiddels ligt het voorstel bij de zendermanager.”

“Of het niet gek is dat Talpa mij niet exclusief wil houden? Nou, volgens mij bijt dat elkaar niet. Bovendien doet Rutger Castricum weer allerlei dingen bij ons, waardoor het misschien wel wat makkelijker wordt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Carpool Karaoke een taak voor de publieke omroep?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen