Ruben Nicolai nieuwe talkshowgod? ‘Hij verslaat Vandaag Inside!’

Opvallend: de NPO 1-talkshow Studio Fußball is de directe concurrent Vandaag Inside Oranje voorbijgestreefd in de kijkcijfers. Door wie het komt? “Ruben Nicolai was daar te gast!”

Ruben Nicolai en Sjoerd van Ramshorst © RTL, NPO

Het rommelt op de late avond van RTL 4 sinds Eva Jinek de zender heeft verlaten. Beau van Erven Dorens en Humberto Tan draaien nog mee in de talkshowcarroussel, maar daar is de fut volledig uit. Zij hebben helemaal geen grote ambities meer op talkshowgebied. Renze Klamer heeft dat wél, hij is gegroeid, maar geen partij voor concurrent Vandaag Inside.

‘Opvallend!’

Vandaag Inside is nu al geruime tijd oppermachtig in talkshowland, maar toch is het de NPO 1-talkshow Studio Fußball gisteren gelukt om de Johan Derksen-show te verslaan. “Studio Fußball is VI Oranje voorbijgestreefd om 23.00 uur qua kijkcijfers. En scoort megaveel hoger in de commerciële doelgroep 25 tot 54 jaar”, meldt kijkcijferbureau Tina Nijkamp.

Waar de NOS-show 722 duizend kijkers en 37 procent marktaandeel noteerde, kwam VI uit op 717 duizend en 21 procent. “Opvallend en opmerkelijk. Spannend hoe zich dit verder gaat ontwikkelen dit EK. Voor VI Oranje was dit een laagterecord ook”, schrijft ze op haar analysekanaal.

Nicolai-effect

Er is hier volgens Tina sprake van een Nicolai-effect. “Oh ja!!! Studio Fußball had kijkcijfermagneet Ruben Nicolai te gast!!! Vandaar de hogere cijfers dan VI Oranje!!!”

Hebben we hier te maken met een nieuwe kijkcijfergod? Moet RTL 4 hem niet eens uitproberen op de late avond? Eerst zou de NOS er goed aan doen om ervan te profiteren, denkt Tina. “Nou Studio Fußball, als ik jullie was zou ik Ruben veel boeken de komende weken. Kijkcijfers gegarandeerd!”

Cabaretier

Ruben had het prima naar zijn zin aan de talkshowtafel. Hij werd door presentator Sjoerd van Ramshorst aangekondigd als ‘presentator en cabaretier’. “Cabaretier? Dankuwel. Nou, podcastmaker…”, corrigeert hij hem.

Veel talkshowhosts klagen dat ze ’s nachts als ze thuiskomen niet direct in slaap kunnen vallen, maar als ze Ruben ooit strikken voor een laat programma, dan heeft hij daar in elk geval geen last van. “Je kunt me in de hoek zetten en dan kan ik nog slapen. Dat is heel aangenaam.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u een latenightshow met Ruben Nicolai zien zitten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen