Rob Kemps hád grote tv-ster kunnen worden: ‘Verkeerd gegokt…’

Rob Kemps had in potentie een grote tv-ster kunnen worden, maar dan had hij na de euforie over zijn deelname aan De Slimste Mens niet voor SBS 6 moeten kiezen, aldus Angela de Jong.

Rob Kemps © SBS

Het is januari 2021 als Rob Kemps de grote finale van De Slimste Mens wint. Op dat moment zijn veel mensen nog onder de indruk van zijn voorkomen: hebben we hier te maken met een grote nieuwe tv-ster? Aan alle kanten wordt er aan hem getrokken. Wie er aan het langste eind trok? De portemonnee van mediamiljardair John de Mol.

Doodzonde

Rob besloot om voor een carrière bij SBS 6 te kiezen en daarmee werd hij bijvoorbeeld een directe collega van Peter Gillis. Er volgde een serie heel matige programmaatjes en nu, drie jaar later, is zijn exclusieve contract bij de zender niet eens meer verlengd. Doodzonde na wat hij bij De Slimste Mens had opgebouwd, vindt Angela de Jong.

Angela ziet wel vaker hoe programma’s als De Slimste Mens een carrière kunnen lanceren. “Het is ook wel een beetje hoe het werkt tegenwoordig”, zegt ze in de AD Mediapodcast. “Je zag ook dat de winnaars of de mollen van de afgelopen seizoenen ook steeds een nieuwe stap in hun carrière konden maken.”

‘Hé, die is hot’

Hoe kan dat dan? “Omdat dan met name John de Mol dacht van: hé, die is hot, die wil ik nu inlijven en dan zien we wel wat we met hem gaan doen. Rob Kemps precies hetzelfde. Marlijn Weerdenburg, Jan Versteegh en Merel Westrik. Daar viel het ook wel heel erg op toen die hot waren wat dat betreft.”

“Natacha Harlequin ook, toen die zich in de kijkers speelde met de racismerel en daar aan tafel zat bij VI. Ja, die kreeg ook meteen daarna een contract. Ja, zo werkt het tegenwoordig.”

Verkeerd gegokt

Collega Gudo Tienhooven: “Maar het is ook wel link dat je eerst de ster kiest en dan ga je later op zoek naar een programmaatje.”

Angela: “En dat verbaast me dus ook zo, dat mensen daar zelf ook niet meer over nadenken, want Rob Kemps heeft heel duidelijk verkeerd gegokt. Ik bedoel, het was heel leuk dat hij bij SBS aan de slag kon, maar als hij had nagedacht en had gedacht wat hij zelf had willen maken, had hij gewoon naar een publieke omroep gestapt.”

Chansons

De publieke omroep zou een veel betere match zijn geweest voor Rob, denkt de AD-opiniediva. “Natuurlijk met zijn voorliefde voor Franse chansons en alles wat hij nog meer doet.”

De reden dat Rob voor SBS 6 is koos is natuurlijk evident: geld. Je krijgt daar veel meer betaald dan bij de NPO. Aan de andere kant had hij bij de publieke omroep dus mogelijk wel lánger op de buis gebleven, denkt Angela. En dat had in potentie nog veel meer kunnen opleveren…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rob Kemps als collega van Peter Gillis zijn geloofwaardigheid verloor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen