Quote belt Jeroen Pauw op: ‘Huh, maar jij hebt toch VIER huizen?!’

Jeroen Pauw heeft in zijn talkshow gezegd dat hij drie huizen heeft, maar klopt dat eigenlijk wel? De Quote is op onderzoek uitgegaan en confronteert hem met hun bevindingen…

Jeroen Pauw © SBS

De vragen die Ronald Plasterk vorige week in de talkshow van Jeroen Pauw kreeg over zijn financiën – hij schijnt flink binnengelopen te zijn – wist hij op een handige manier te pareren. De oud-politicus merkte namelijk fijntjes op dat de presentator vier huizen zou hebben, maar dat ontkende hij snel door aan te geven: “Nee, ik heb er drie!

Vier huizen

De Quote is op onderzoek uitgegaan en merkt dat de situatie toch iets anders ligt. “Pauw heeft blijkens het kadaster twee appartementen in Amsterdam. In 2007 kocht hij voor 687.500 euro een appartement aan de Realengracht. Vier jaar geleden kocht hij voor 950.000 euro ook nog een appartement aan de Silodam.”

En dat is vreemd, omdat Jeroen een paar jaar geleden in de LINDA. vertelde: “Ik heb een huis op Curaçao en sinds kort een vissershuisje aan zee in Malaga. Een beetje gênant wel, zo’n opsomming.”

Andere naam

Als Jeroen wordt opgebeld door de Quote, verschuilt hij zich opeens achter de juridische status van dat vissershuisje in Malaga. “Het staat op naam van mijn geliefde.”

Maar, zo merkt het zakenblad op, sec gezien heeft hij dus wél vier huizen. “Ehm, ja.”

Prikken

Wat vindt Jeroen ervan dat Plasterk hem plaagde met zijn aantal huizen? “Hij vond het duidelijk niet zo leuk dat we zaten te prikken over die miljoenen. Hij had zich goed voorbereid en gooide dit er tegenin.”

Tot slot tegen de Quote-journalist: “Het is natuurlijk allemaal wel millimeterwerk. Maar veel plezier met het maken van je stukje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u een betere talkshowhost?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen