Privé wil kinderen Frans Bauer niet in bescherming nemen: ‘Nee’

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds heeft niet het gevoel dat hij de kinderen van Frans Bauer al bij voorbaat in bescherming moet nemen. “Deden we bij de Roelvinkjes ook niet.”

Bauer-kinderen en Evert Santegoeds © NPO, SBS

De jonge, maar volwassen kinderen van Frans Bauer weten nu ook wat de keerzijde van de roem is: na hun door miljoenen mensen bekeken optreden in de hitserie van de volkszanger, zijn ze te grazen genomen door een van de juicekanalen. De focus lag daarbij vooral op vermeend promiscue gedrag, en dan vooral van Frans jr.

Belangstelling

Vindt Evert Santegoeds als hoofdredacteur van Privé dat de media die kinderen in bescherming moet nemen? “Nou, niet onmiddellijk volgens mij, toch? Zij hebben hun carrière te danken aan… Dat singletje Vlinders (van Christiaan, red.) ook. Daar kiezen ze voor”, legt hij uit in de podcast Strikt Privé.

Evert wijst erop dat die kinderen bewust voor de showbizz kiezen. “En dan kom je er wel achter dat de belangstelling voor je groter wordt en dat dat niet alleen maar op het moment is dat er een singletje uit komt, maar ook als er dingen in je privéleven gebeuren.”

Een, twee, drie

De Bauer-kinderen worden dus niet gespaard door Evert. “Nee, om ze nou al van tevoren in bescherming te nemen, dat zie ik niet een, twee, drie gebeuren.”

Wat vindt hij van de juice over de Bauer-kids? “Ik geloof dat Frans er niet heel veel over wil zeggen, begreep ik. Er wordt aan de andere broers ook niet heel veel gevraagd wat er met Frans jr. aan de hand is allemaal, maar ja, die zal wel eventjes voorzichtiger aan gaan doen, lijkt me.”

Frans en Mariska

Het zou dus kunnen dat er in Privé wel over die juice geschreven gaat worden als er iets meer over duidelijk wordt? “Ja, dat zou kunnen, maar inderdaad: ze zijn jong, en je kunt er wel een beetje rekening mee houden, maar het is natuurlijk ook wel aardig om te weten hoe Frans en Mariska daarop reageren.”

Hij besluit: “Toen Dave en Donny Roelvink in het nieuws kwamen, heeft ook niemand gezegd van: ‘Moeten we die niet een beetje beschermen, want ze zijn erg jong.’ Nee… Dries liep daar destijds ook niet voor weg, dus dat viel wel te prijzen aan hem.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat roddelmedia de kinderen van Frans Bauer met rust moeten laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen