Prinses Alexia bijna jarig, BLVD pakt haar aan: ‘Dit steekt mensen’

Prinses Alexia is behoorlijk door de mangel gehaald in RTL Boulevard en dat is merkwaardig, want de aanleiding voor het bewuste item was haar verjaardag. “Dit steekt men.”

Jeroen Snel en prinses Alexia © RTL

Het is volgende week feest in de koninklijke familie, want dan viert prinses Alexia haar negentiende verjaardag. Het was gisteren aanleiding voor RTL Boulevard om een item aan haar te besteden, maar dat was niet bepaald een sympathiek item. Sterker nog: royaltykenner Jeroen Snel ging echt he-le-maal los op het zusje van kroonprinses Amalia.

Hete aardappel

Jeroen begint met een disclaimer en zeikt Alexia vervolgens helemaal af. “Laten we vooropstellen: we houden van de prinsessen, dat is het positieve uitgangspunt. Alleen de kritiek neemt wat toe en dat komt gewoon door hoe ze praat – dat is toch iets anders hoe jij en ik, de gemiddelde Nederlander, praten…”

“Dat komt uit haar kring van vriendinnetjes die: wra-wra-wra (praat met hete aardappel in keel, red.), dat neemt ze dan over. En wat wel pijnlijk is en veel mensen steekt, vooral ons als media: ze zegt niks. Koningsdag hadden we, dan wordt gevraagd: ‘Hoe was nou jouw tussenjaar? Waar ben je geweest?’ En ja, dan reageert ze als volgt.”

Tussenjaar

Alexia wilde niet specificeren wat ze precies in haar tussenjaar heeft gedaan: “Gewoon een jaar bezig met andere dingen bezig zijn. Een beetje werken en een beetje reizen. In zo’n tussenjaar is elk moment bijzonder.”

Is dit niet met opzet gedaan? “Dan heb je een heel verkeerde persvoorlichter hoor”, aldus Jeroen.

Wellicht heeft Alexia gewoon niet veel gedaan. “Zeg dat dan! Het jaar ervoor zei ze: ‘Ik ga reizen en stages lopen.’ Máxima benadrukte toen ook: ‘Het is een zinvolle tijd.’ Als het niet zo is, zeg dat dan: ‘Het is er niet van gekomen, ik ben gewoon lekker gaan reizen, ik heb mijn vriendinnen in Wales nog eens opgezocht en ineens was het jaar voorbij.’”

‘Ze zei weer niks!’

Jeroen is pissig. “Ze moet een betere persvoorlichting krijgen, die zegt: ‘Vertel gewoon iets’, want hier neemt niemand genoegen mee. Nu moet ze het zelf oplossen en dan gaat het mis. Ze zegt niet eens in welke landen ze is geweest! Zeg dan: ‘Ik ben in Amerika geweest’, of: ‘Ik heb genoten van Canada.’ Niemand die het weet en dat is wel heel vervelend.”

Waarom wij zo nodig moeten weten wat Alexia in haar tussenjaar heeft gedaan? “Nou, zij is wel de nummer twee in troonopvolging en we mogen wel iets meer weten dan we nu weten. Bij het afgelopen persmoment, het fotomoment in Den Haag, zei ze weer niks.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat prinses Alexia moet zeggen wat ze precies gedaan heeft in haar tussenjaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen