Peter Gillis graait miljoenen euro’s: ‘Steenrijk door asielzoekers’

Peter Gillis blijkt miljoenen en miljoenen euro’s te graaien uit de Vlaamse schatkist. Hoe? Door de opvang van asielzoekers. “Het is het duurste opvangcentrum om uit te baten.”

Peter Gillis © Friso Keuris

Nu hij in eigen land een soort persona non grata is geworden, richt Peter Gillis zich volledig op zijn vakantieparken in België. Opvallend: met toerisme verdient de SBS 6-realityster daar niet echt lekker. Camping Hengelhof draait al jaren rond het miljoen euro verlies en voor Camping Blauwe Meer geldt hetzelfde, weet De Telegraaf.

Asielgoudmijn

Er is één opvallende uitzondering: camping Parelstrand. Volgens de laatste jaarrekening is daarmee 3,38 miljoen euro winst gedraaid. Opvallend is dat ook deze camping aanvankelijk verlies leed, maar dat veranderde plotseling in 2016. In dat jaar stonden de cijfers ineens 580.000 euro in het groen.

Wat er is veranderd? De camping veranderde in een peperduur asielzoekerscentrum. In 2017 niet; toen gingen de cijfers weer in het rood. “Maar tussen eind 2018 en augustus 2020 overnachtten er weer asielzoekers. In 2019 en 2020 samen maakte Parelstrand meer dan 7 miljoen euro winst”, is te lezen in de krant.

‘Heel erg duur’

Fedasil, bij onze zuiderburen verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers, was er in 2020 helemaal klaar mee. “Lommel heropstarten is niet meteen weer een optie.”

Het opvangcentrum was namelijk ‘het grootste, maar ook het duurste om uit te baten’, klonk het. Eind 2021 klopte Fedasil toch weer aan: niemand anders wilde of kon de asielzoekers herbergen. “In een markt waar men weet dat er schaarste is, gaan de prijzen niet meteen dalen”, verzucht de Vlaamse asielstaatssecretaris Nicole De Moor.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Peter Gillis een fout figuur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen