Ook klachten over toiletten Renze Klamer: ‘Tussen het publiek!’

Angela de Jong heeft de noodklok geluid over de aftandse toiletten in de studio van Sophie & Jeroen, en tot voor kort die van Op1, maar bij Renze Klamer is het ook niet op en top geregeld.

Renze Klamer © RTL

Het is volgens Angela de Jong een verschrikking als je bij Sophie & Jeroen en het recent ter ziele gegane Op1 – ze deelden dezelfde opnamelocatie – naar het toilet moet. De AD-opiniediva begrijpt wel dat Eva Jinek geen zin had in die afschuwelijke Studio 3 op het Mediapark. “Dat zijn kinder-wc’s uit het Oost-Duitse tijdperk”, roept ze.

‘Nou, meid’

Als je een beetje zenuwachtig bent voor de uitzending, of je hebt gewoon veel gegeten of gedronken, dan ben je in die studio veroordeeld tot horrortoiletten, blijkt uit het verhaal van Angela. “Je zit ook echt met je knieën zo ongeveer in je nek tegen de deur aan gepropt. Ze zijn heel oud en ze stinken ook.”

Angela die haar knieën in de nek legt? We kunnen ons er bijna geen voorstelling van maken, maar zó erg is het dus gesteld met die wc’tjes. Al wil Privé-sterjournalist Jan Uriot er niets van horen. “Dan denk ik: nou, meid, je komt daar ook eigenlijk voor een andere boodschap, hè?”, sneert hij in de rubriek Wat Vindt Jan.

Decadent

Ook Johan Derksen vindt de opmerking van Angela te ver gaan. “Ik vind het dus een heel decadente opmerking van Angela de Jong om te zeggen van: ‘Die vieze toiletten!’ In de eerste plaats zijn ze niet vies en het kunnen wat ouderwetse toiletten zijn, maar ik raak m’n kwakje wel kwijt daar!”, zegt hij in Vandaag Inside Oranje.

Wat doet die vrouw dan elke keer op het Mediapark, vraagt hij zich af. “Angela de Jong vindt de schijthuizen wel smerig, maar ze loopt de deur plat hier, want ze is elke avond wel hier in een programma. Dan plast ze zeker in de bosjes ofzo?”

En Renze dan?

Tv-autoriteit Tina Nijkamp zit juist weer in team-Angela. “Dat klopt, die zijn inderdaad, vond ik ook, heel klein en die ruiken niet al te best, maar ik moet wel zeggen: het zijn er wel veel”, zegt ze in de podcast Tina’s TV Update.

De grote vraag is: hoe zit het dan met de toiletten bij de concurrentie? Hangen de wc-rolletjes van Renze Klamer er netjes bij? “Als je bij Renze bent, dan moet je naar de wc waar ook het publiek naartoe moet van het restaurant De Plantage. Ja, dat is bij die andere studio dan weer niet het geval, dus je hebt wel de wc een beetje voor jezelf.”

Visagieruimte

Oei, de BN’er-gasten van Renze moeten gewoon tussen het dinerende gepeupel bouten? Dat is ook niet al te best. Wat een drama allemaal. Zitten de sterren bij hem op z’n minst wel lekker in de visagiestoel?

Nou, dat is daar ook krapjes, weet Tina. “Dat is [in Studio 3] weer veel uitgebreider dan bij een Renze of Humberto of Beau die studio. Daar werken visagistes echt aan kleine tafeltjes, maar hier is het er helemaal op ingericht met mooi licht en alles.”

Toiletjes

Eén ding is zeker: als Eva straks voor die 2 miljoen euro extra lekker in haar studio in Amsterdam zit, dan is ze het grote publiek in elk geval wél direct een fotootje van haar toiletjes verschuldigd.

Kijken of Angela daar wel gewoon op past zonder haar knieën in de nek te leggen…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Renze Klamer een apart toilet moet regelen voor BN'er-gasten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen