Natacha Harlequin zakt door ijs in Ali B-zaak: ‘Waar is die bom?!’

Natacha Harlequin zakt behoorlijk door het ijs in de zaak-Ali B. Waar is nou die bom die zou ontploffen in het voordeel van haar cliënt? “Nog niet eens een rotje!”, zegt Angela de Jong.

Ali B en Natacha Harlequin © RTL

De manier waarop Natacha Harlequin vorige week Ali B zat op te hemelen aan de desk van Shownieuws was ronduit tenenkrommend. Wat een gewéldige energie heeft de rapper en wat ópen is hij ook! “Wat is het OM eigenlijk aan het doen al die jaren? Dat heb ik nu gelezen en dan krab ik wel even achter m’n oren. (….) Ik denk dat er een bom barst.”

God Ali

Nou, Angela de Jong is nu – net als alle andere media – de tweede zittingsdag ingegaan, maar het blijft oorverdovend stil. “Er zou zulk groot nieuws komen tijdens de strafzaak, dat alle aanwezige journalisten meteen hun laptops zouden openklappen en aan het tikken zouden slaan”, schrijft ze in haar AD-column.

Er is inderdaad flink getikt door de media. “Maar een bom kon ik er met de beste wil van de wereld niet tussen ontdekken. Nog geen rotje zelfs. Wat ik dan wel zag? Een rapper die zich is gaan verbeelden dat hij God was, of in elk geval Diens plaatsvervanger op aarde.”

Gebruiksvoorwerp

Angela vult aan de talkshowtafel van Op1 aan dat zich een patroon aftekent rond Ali. “Van iemand die vrouwen als een soort gebruiksvoorwerp zag, die er waren voor zijn genot en die erover kon beschikken wanneer hij wilde, dacht-ie, en dat hij eigenlijk zich niet kon voorstellen dat er iemand nee tegen hem zei.”

Het is volgens Ali ook maar raar dat al die vrouwen geen mediation met hem willen. “Daar accepteerde hij eigenlijk ook gewoon geen nee van vrouwen als ze zeiden: ‘Wij willen geen mediation.’”

Totale demasqué

Er is sprake van het ’totale demasqué’ van Ali, denkt Angela. Hij zal volgens haar nooit meer een rol krijgen in een gezellig programma op bijvoorbeeld RTL 4. “Je bent ook afhankelijk van je populariteit en de gunfactor van het publiek”, legt ze uit in de talkshow.

“Als jij verdacht wordt van van alles en nog wat en het verhaal is toch redelijk geloofwaardig van een groot aantal vrouwen, ja, dan gaat er niet een hele grote groep nog even voor jouw podium staan juichen als je gaat optreden. Dat is de consequentie”, aldus de opiniediva.

Zelfmedelijden

Het is ongekend hoe erg Ali alles op zichzelf betrekt, vindt ze. “Ja, ik heb er bitter weinig medelijden mee. Ik bedoel: als jij vooral jezelf heel zielig vindt omdat je op een gegeven moment aan je vrouw en kinderen moet opbiechten dat je al twintig jaar vreemdgaat en jij vindt dat het meest erge, dat dat gewoon uitgekomen is in deze hele rechtszaak…”

“Ja, sorry… Ik mis gewoon heel erg het gevoel bij hem… Er zijn mannen die gewoon niet doorhebben dat vrouwen een andere mening hebben dan zij. Hij voelt zichzelf heel erg slachtoffer en ik denk niet dat hij daar heel veel goodwill mee heeft gekweekt.”

Sneer aan Natacha

Die hele zittingsdag maakt voor Angela één ding duidelijk: Ali’s nieuwe media-advocaat Natacha is flink door het ijs gezakt. Ze schrijft in het AD: “Je kunt je afvragen welke media-advocaat deze ijskoude mediastrategie heeft bedacht en waarom. Maar dat weten we allemaal sinds vorige week, toen ze zichzelf bij Shownieuws stralend presenteerde.”

“Laat ik het er maar op houden dat Ali B niet de enige is die iets te veel in zichzelf is gaan geloven. Tv-camera’s doen nu eenmaal rare dingen met mensen.”

Geprept

Ook mediacriticus Victor Vlam denkt dat Ali niet goed voorbereid is:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Komt Natacha Harlequin ooit nog van die Ali B-stempel af?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen