Natacha Harlequin verbijstert: ‘Ze ging gewoon broodje zalm halen’

Het was vorige week een enorme mediagekte in Haarlem: Ali B stond terecht in een schokkende misbruikzaak en Natacha Harlequin stond achter hem als zwijgende media-advocaat.

Ali B en Natacha Harlequin © RTL

Veel mensen vragen zich nog altijd af: wat heeft Natacha Harlequin nou daadwerkelijk toegevoegd tijdens dat hele Ali B-proces? Als ze instructies wilde geven, werd ze gewoon keihard afgesnauwd door hem. Die vrouw is werkelijk ontzettend voor schut gezet door de onbehoorlijke rapper. Als ze vijf minuten voor een camera heeft gestaan, dan is het veel.

Wat deed Natacha?

Victor Vlam, een van de bekendste mediacritici van ons land, vindt het gekkigheid. “Ik moet je eerlijk zeggen: ik heb me de hele week zitten afvragen wat nou precies haar taak was, want bij Renze aan de talkshowtafel zat ineens Bart Swier. Ja, je zou denken dat de media-advocaat van Ali B daar dan gaat zitten, maar dat was niet het geval.”

Hij vervolgt in De Communicado’s: “Je zag dat ze verder ook niet zo heel veel te doen had, want niet zij maar Ali zelf gaf allerlei interviews aan journalisten bij de rechtbank. Nogmaals: je zou verwachten dat de media-advocaat dat dan doet, dus waarom zij in hemelsnaam is ingehuurd… Het werd mij alleen nog maar minder duidelijk die week.”

Lat hoog gelegd

Co-host Lars Duursma merkt op dat Natacha zich heeft vergaloppeerd door te roepen dat er een ‘bommetje’ zou vallen. “Ik denk juist omdat zij zelf die lat zo hoog heeft gelegd, de beeldvorming extra schadelijk uitpakte voor Ali B. Er was geen bom, dus viel het tegen, dus heeft dit zijn zaak alleen maar beschadigd volgens mij.”

Victor: “Ik denk dat dit een hele onverstandige strategie was ja.”

Bart Swier stelt dat er ‘geen overeenstemming’ was met Natacha over dat bommetje. “Ja, maar dit is gewoon nette advocatentaal voor Bart Swier die zegt: ‘Natacha heeft echt ongelofelijk zitten blunderen. Echt ongelofelijk zitten blunderen.'”

Lunchpauze

Wat Lars nog het bizarst vindt? “Er was woensdag een lunchpauze en Ali B zat een uur lang de pers te woord te staan en toen las ik dus dat zij daar niet bij was, omdat zij zelf even aan het lunchen was.”

Krankzinnig, vindt hij het. “Toen dacht ik: je had één taak deze week, namelijk Ali B helpen bij zijn media-optredens en voorkomen dat hij in de problemen komt, en op het moment dat hij een uur lang de pers te woord gaat staan, vind jij het belangrijk om even ergens lunch te gaan halen.”

Broodje zalm

Wat had Natacha gehaald dan? Een broodje zalm. “Het was kennelijk een heerlijk broodje zalm, zullen we dan maar concluderen, maar dat is inderdaad bizar gedrag”, vult Victor aan.

Het is allemaal niet te geloven, besluit hij. “Op dat soort momenten wil je er als media-advocaat echt heel graag bij zijn natuurlijk…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Natacha Harlequin haalt broodje zalm terwijl Ali B de pers te woord staat. Miskoop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen