Natacha Harlequin heeft knothoofd: ‘Met bijpassende kleine oren’

Het zijn twee drukke dagen voor Natacha Harlequin: zowel vandaag als morgen loopt ze de hele dag achter Ali B aan om zijn veredelde persvrouw te spelen. “Ik heb een knothoofd.”

Natacha Harlequin © SBS

We zagen haar vanochtend al staan toen Ali B geïrriteerd de rechtbank uit kwam lopen: zijn nieuwe pr-dame Natacha Harlequin, die alles recht mag praten wat krom is. De advocate is een bekende Nederlander geworden toen ze een paar jaar geleden opdook in de racismespecial van Vandaag Inside. Wat opvalt? Ze draagt werkelijk altijd een knot.

Handelsmerk

Sterker nog: volgens Natacha is het een beetje haar handelsmerk geworden. “O, die mevrouw met die knot”, klinkt het volgens haar vaak, vertelt ze in de Nouveau.

Ze maakt die knot naar eigen zeggen in minder dan een minuut. Hoe? Staart maken, schuin naar achteren leggen in het verlengde van haar hoofdlijn, drie keer draaien en klaar. “Mijn moeder had haar tot op haar billen en droeg ook altijd een knot. Mijn haar reikt tot mijn bh-bandje.”

Lage staart

Het haar van Natacha heeft niet altijd in een knot gezeten. “Toen ik als advocaat begon, droeg ik een lage staart, dat was praktisch in weer en wind. Zo is het eigenlijk altijd gebleven. Vast.”

Nooit los? “Thuis zit het niet zo strak en ik draag het dan ook wel los, maar die knot voelt voor mij gewoon goed. Sommige mensen hebben echt een loshaarhoofd, ik heb een knothoofd met kleine oren die erbij passen.”

Arrogant

Gijs Groenteman bekritiseerde Natacha ooit omdat ze te goed zou zijn voor een programma als Shownieuws. Wat vindt ze daarvan? “Ik vind het nogal arrogant om te zeggen dat je boven mensen uittorent. Bovendien hou ik niet van dat hokjesdenken.”

“Ik keek vroeger niet naar Shownieuws, journalistiek en qua onderwerpen is er een hoop veranderd”, zegt ze. Dan lachend: “Zogenaamd kijkt niemand naar het programma, maar intussen zijn het wel heel veel mensen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Natacha Harlequin is nu de woordvoerder van Ali B. Zwaktebod?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen