Maxime Meiland betaalt zich blauw aan advocaat: ‘Tienduizenden!’

Het juridische gevecht van Maxime Meiland met de man die zij beschuldigt van verkrachting kost ongelooflijk veel geld. “Deze zaak kost ons tot nu toe tienduizenden euro’s.”

Maxime Meiland © RTL

De aangifte die Maxime Meiland in januari deed van een verkrachting die in 2004 zou hebben plaatsgevonden is geseponeerd; het OM heeft geen ondersteunend bewijs gevonden. De man die zij beschuldigt van die verkrachting deed ook aangifte, namelijk van smaad, en ook die zaak is geseponeerd. Maar het juridisch gevecht is niet voorbij…

Serieus geld

Er loopt namelijk nog wel een bodemprocedure waarmee de man probeert een schadevergoeding en rectificatie af te dwingen bij Maxime. En zo’n bodemprocedure neemt ongelooflijk veel tijd in beslag.

Des te langer een zaak duurt, des te hoger de juridische kosten zijn. “Deze zaak kost ons tienduizenden euro’s tot nu toe”, zegt haar biograaf Jan Dijkgraaf in een interview met het tijdschrift Weekend. “Dus dat is serieus geld. Maar Schouten kan ons financieel niet uitroken.”

Slecht mens

Hoe de van verkrachting beschuldigde man zo’n dure zaak kan bekostigen? Zijn advocaat Peter Schouten doet het pro deo en staat behoorlijk fanatiek in de wedstrijd. Hij roept in de media dat de geloofwaardigheid van Maxime tot een dieptepunt is gezakt. “Dat is echt grote onzin”, vindt Jan.

“Ik heb altijd al gezegd dat die man een intens slecht mens is. Wat een feit is: de officier van justitie heeft gezegd dat er onvoldoende bewijs is gevonden voor wat er dertien jaar geleden is gebeurd. Peter Schouten maakt daarvan dat ze níet is verkracht. Dan moet je een hele grote sprong maken. Maar goed, die onzin zou ik in zijn geval ook roepen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Maxime Meiland haar tv-carrière behoudt als haar ouders stoppen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen