Luuk Ikink schrikt van ontslag RTL Boulevard-collega: ‘Wat is dit?!’

Luuk Ikink schrikt ervan dat BnnVara ervoor heeft gekozen om Morad El Ouakili te ontslaan als radio-dj. De reden? Hij was in het weekend te zien als Boulevard-host. “Wat is dit?!”

Daphne Bunskoek, Luuk Ikink en Morad El Ouakili © RTL

Morad El Ouakili moest gisteren per direct stoppen met de presentatie van zijn avondshow op NPO Radio 2, omdat BnnVara het niet vindt kunnen dat hij afgelopen weekend een keertje RTL Boulevard heeft gepresenteerd. Hij heeft zelf op zijn ontslag aangestuurd, omdat hij wist dat de omroep niet akkoord ging met de presentatieklus.

‘Clownerij!’

Het is onbegrijpelijk, vindt Morad zelf. “Mijn contract staat het niet toe dat ik naast radio mezelf ook op andere plekken ontwikkel als bijvoorbeeld tv-presentator. Gesprekken hierover zijn tot op het laatste moment gevoerd, in de hoop dat we er samen uit konden komen”, legt hij uit op Instagram.

Veel radiocollega’s steunen Morad. Het is namelijk totaal niet ongebruikelijk om radio te combineren met tv. “Clownerij, BNNVARA 🤡🥲”, schrijft Domien Verschuuren bijvoorbeeld. En radiocollega Emmely de Wilt: “Het is zo bizar schat. Dat je maar snel terug mag komen.”

‘Heel jammer’

Luuk Ikink, de grote ster van RTL Boulevard, laat in de showrubriek weten hier niets van te begrijpen. “Het is ontzettend jammer. Het zou elkaar ook zo mooi hebben versterkt, zou ik zeggen, hè, die twee bij elkaar. Maar goed, het mocht niet zo zijn kennelijk.”

Collega Aran Bade: “Ik vind het echt schandalig. Als je een presentator hebt die het talent heeft om ook een uitstapje te maken naar tv, in dit geval bij ons, dan zou je toch zeggen van: we zetten die deur open en versterken dat. Ik vind het zwak van BnnVara eigenlijk. Hij heeft niet eens afscheid kunnen nemen. Onrechtvaardig.”

‘Wat is dit, joh?!’

Er is in de radiowereld veel onbegrip voor, aldus Luuk. “Ik zit wel een beetje te appen met mensen uit de radiowereld en die zeggen: ‘Wat is er aan de hand, joh?’ Want waarom zou je dat doen? Ik denk dat hij overal terecht kan trouwens, hoor, bij de radio.”

Eddy Zoëy: “Als je kijkt naar Bridget en Viv, ook twee gezichten van Boulevard… Die zitten gewoon bij de NPO.”

Bridget Maasland en Vivienne van den Assem zijn sidekick in de NPO Radio 2-show van Ruud de Wild.

Starre houding

En dat is niet alles. Zo is Jeroen Kijk in de Vegte, de grote ster in de ochtend van NPO Radio 2, de voice-over van RTL Boulevard. Eddy: “Wat is dat dan voor rare starre houding, joh? Dat is toch niet uit te leggen?”

Aran: “Geen idee, absurd en voor een voldongen feit gezet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen