Luuk Ikink: ‘René van der Gijp leeft eindelijk weer beetje op in VI’

Luuk Ikink vindt het goed om te zien dat René van der Gijp weer een beetje uit zijn schulp kruipt bij Vandaag Inside. “Hij leeft opeens helemaal op”, aldus de RTL Boulevard-ster.

René van der Gijp en Luuk Ikink © RTL

Het is veel mensen opgevallen dat René van der Gijp de laatste tijd behoorlijk stil is in Vandaag Inside, waarvan nu een EK Voetbal-editie wordt uitgezonden. Veel onderwerpen laat hij qua commentaar gewoon over aan collega Johan Derksen. Af en toe komt René er doorheen met een mening, maar het is merkwaardig hoe hij op de achtergrond blijft.

René leeft op

Behalve gisterenavond dan. Vandaag Inside Oranje had op de dag van Nederland – Oostenrijk (2-3) een voetbalprominent aan tafel zitten, namelijk Dick Advocaat. Het ging daardoor gedurende bijna de hele uitzending over voetbal en dat zijn we tegenwoordig niet meer gewend van VI, waarin normaal gesproken van alles wordt besproken.

Het valt RTL Boulevard-ster Luuk Ikink op dat René juist als het over voetbal gaat heel participerend is. “Gijp leeft in VI Oranje helemaal op. Laat het in de normale variant nog wel eens gaan, maar nu het weer ouderwets over voetbal gaat pakt ‘ie weer ouderwets het gespreksinitiatief”, schrijft hij in een bericht op X.

Knettersterk

René heeft volgens Luuk ook ‘uitstekende analyses’. “Beter dan Derksen, die voetbal niet meer zo interessant vindt”, aldus de presentator, die erop wijst dat Johan tegenwoordig niet meer zo’n zin heeft in voetbal en in analyses.

Wat vindt Luuk er zelf van dat Oranje heeft verloren van Oostenrijk? “Ik ben er uit: het verlies is gewoon goed nieuws voor Oranje. Nu moeten we meteen tegen een knettersterk team… De druk er meteen op, al in de achtste finale. Iedereen scherp als een mes. Lastigste route naar de finale, maar triomf gloort dan harder dan ooit tevoren! Hup!”

De bekende mediacriticus Victor Vlam vindt dat het gisteren wel héél veel over voetbal ging in VI, schrijft hij op X. “In Vandaag Inside werd bijna geen enkel ander onderwerp besproken dan voetbal. Alleen in de slotminuten nog even Rutte. Dat is voor het eerst dit EK.”

Wel vindt hij dat Johan met weinig passie over voetbal spreekt. “Het was opvallend hoe weinig het voetbal de mannen (vooral Johan) leek te interesseren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u graag wat meer of wat minder voetbal in de reguliere Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen