Khalid Kasem na half jaar plots weer op televisie: ‘Hier gebeurt het!’

De lamme helpt de blinde: de gecancelde tv-presentator Khalid Kasem maakt zijn opwachting in de tv-show van de gecancelde cabaretier Theo Maassen. “Hier gaat het gebeuren!”

Khalid Kasem © NPO

Na drie wékelijkse afleveringen worden de drie laatste afleveringen van de Theo Maassen-show Der Theo er sinds gisterenavond in drie dagen doorheen gejast: het is duidelijk hoe snel de publieke omroep af wil van deze ongelukkig getimede en slecht scorende serie. Het leek gisterenavond, in aflevering vier, wel een feestje van de gecancelden.

Bondscoach Theo

Theo bedenkt in deze aflevering dat het leuk zou zijn om voetbalcoach te zijn van een door hem zelf samengesteld Duits schrijversteam en Nederlands schrijversteam. “Hier gaat het gebeuren”, zegt de cabaretier terwijl hij een veld op loopt.

“Hier speelt zometeen de Duitse nationale Autoren-Mannschaft tegen het Nederlands elftal van schrijvers. Dat was er natuurlijk helemaal niet, maar ik heb dat geregeld. Ik heb wat mensen gebeld en ik ben de bondscoach.”

‘Hé Khalid!’

Dan komen de ‘schrijvers’ van Theo het veld op lopen. “Het was kort dag, maar het is gelukt. Daar zijn ze. De beste schrijvers van Nederland. Nou ja, schrijvers die kunnen voetballen… Hier gaat het gebeuren, jongens. Hier gaan we ze verslaan!”

We zien Khalid gemoedelijk het veld op lopen. “Hé, Khalid!”, zegt Theo.

Aanvoerder

Het is niet duidelijk wanneer de opnames precies hebben plaatsgevonden, maar voor Khalid zal het een aangename afleiding geweest zijn. Hij komt zelf overigens nauwelijks aan het woord.

We horen Khalid alleen heel even tijdens een kleedkameronderonsje. Dan vraagt hij aan Theo: “Het is een belangrijke wedstrijd. Je hebt ook een aanvoerder nodig. Heb je daar over nagedacht?”

Wat vindt Tina?

Tv-autoriteit Tina Nijkamp heeft het ook gezien en is niet enthousiast. “Buiten het feit dat Der Theo een hele narcistische show is, onder het mom van ‘grappig’, blijkt het ook de show van een korte comeback van Khalid Kasem. Hij speelde vanavond verdediger in het team van “bondscoach” Maassen”, schrijft ze op haar analysekanaal.

“Wat een trieste serie is Der Theo. Puur en alleen gemaakt als hobbyproject voor hemzelf.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het nog steeds terecht dat Khalid Kasems tv-carrière is afgelopen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen