‘Khalid Kasem die opduikt bij Theo Maassen? Het is schandálig!’

De verschijning van Khalid Kasem in het programma van Theo Maassen wekt geprikkelde reacties op. “Als hij met die kennis dit heeft gedaan, vind ik het echt schandalig”, klinkt het.

Theo Maassen en Khalid Kasem © NPO

Khalid Kasem is als tv-persoonlijkheid voltooid verleden tijd, maar toch dook hij afgelopen weekend op in het programma van de eveneens gecancelde Theo Maassen. Het is een bizarre werkelijkheid: twee figuren die door de massa compleet worden uitgekotst, maar leuk doen op televisie omdat BnnVara hen de hand boven het hoofd houdt.

Middelvinger

Aran Bade, sterverslaggever van RTL Boulevard, vindt het heel merkwaardig. “Twee gecancelde presentatoren, hè? Dus Theo Maassen vanwege vermeend huiselijk geweld en Khalid Kasem vanwege vermeende oplichting. Ja, ik verbaas me eigenlijk nergens over”, zegt hij in de showrubriek op RTL 4.

Hij vervolgt: “Het enige is dat dat programma niet gecanceld is, dat is nog het enige, maar het lijkt wel een soort middelvinger naar de NPO als Theo dit recent heeft opgenomen. Als hij met die kennis dit heeft gedaan, vind ik het echt schandalig, maar misschien heeft hij dit al eerder opgenomen en was Khalid toen nog gewoon presentator.”

Wat zegt BnnVara?

Privé-baas Evert Santegoeds heeft dit even gecheckt bij de omroep. “We hebben BnnVara gevraagd om commentaar omdat dit er in zit”, zegt hij in Shownieuws.

En, hoe zit het? “Nou, het was vorig jaar al opgenomen en dat was voordat Khalid in opspraak kwam vanwege de omkoping van een ambtenaar en zijn banden met Ridouan Taghi en voordat Theo Maassen in januari in opspraak kwam door de verhalen over wat er thuis bij hem zich allemaal afspeelt.”

Eruit geknipt

Collega Iris van Lunenburg vindt het nog steeds schandalig. “Ik had het er als BnnVara denk ik toch even uitgeknipt. Kijk, de Rijksrecherche is nog bezig met een onderzoek naar Khalid, er is nog een advocatenkantoor met een tuchtklacht, een anonieme advocaat heeft een aangifte gedaan.”

Ze vervolgt: “Dus ik had als Khalid zijnde denk ik even gebeld naar zijn werkgever of oud-werkgever – dat is mij niet helemaal duidelijk – van: joh, kan dit eruit? Het is denk ik gewoon beter. Gewoon even wachten tot alles is afgerond.”

Drol ingeslikt

Waarom hebben ze dat niet gedaan? Evert: “Ik denk dat de mensen bij BnnVara gedacht hebben: ah joh, niemand ziet dat. En dat blijkt ook wel, want de laatste drie afleveringen jassen ze er nu in drie dagen doorheen. Dan is deze drol maar doorgeslikt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BnnVara dit fragment eruit had moeten knippen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen