John de Mol moppert over kijkcijfers VI: ‘Publiek is best wel oud’

John de Mol moppert volgens Wilfred Genee over de kijkcijfers van Vandaag Inside. De tv-miljardair meent dat de kijktijd terugloopt en de kijkers ouder worden. “Dat mompelt hij dan.”

John de Mol en Wilfred Genee © NOS, SBS

Het is de belangrijkste titel die SBS 6 ooit heeft gehad: Vandaag Inside. De talkshow van Wilfred Genee heeft het station echt weer op de kaart gezet, maar toch is John de Mol niet alleen maar tevreden. Volgens de presentator volgt de mediamiljardair de kijkcijfers op de voet en kan hij daar behoorlijk kritisch over zijn.

John mompelt

Alleen al Wilfred krijgt 1,3 miljoen euro per jaar, maar de reclame-inkomsten zijn een veelvoud daarvan: zo’n 10 à 15 miljoen euro per jaar op. “Al mompelde John de Mol laatst wel dat de gemiddelde kijktijd iets terugloopt en dat het publiek best oud is”, vertelt de presentator in gesprek met Quote.

Spreekt hij John de Mol vaak? “Nee. Laatst was hij even in de studio omdat Johan jarig was, verder zie ik hem eigenlijk nooit.”

Lastige Wilfred

Wilfred weet dat John hem een lastige man vindt. “Kennelijk is mijn directheid niet gebruikelijk in het vak, maar mijn intenties zijn altijd goed. Ik doe dingen altijd in het belang van het programma.”

Eén ding is zeker: VI blijft de tongen losmaken en daar kan John tevreden over zijn. “Mensen denken vaak dat wij daarop uit zijn, dat we relletjes bedenken. Maar man, ik zou willen dat we ze eens niet hadden, want het levert zo veel gezeik op! Er zijn destijds vanwege de Akwasi-rel ook best wat sponsoren afgehaakt.”

Toegeëigend

VI is geen populair programma onder sponsors. “Had je als kijker al de indruk dat het er minder zijn dan vroeger? Nou, dat heeft te maken met het feit dat we nu een sponsor hebben die heel veel geld betaalt (BetCity, red.). Die heeft zich het programma dus zo’n beetje toegeëigend.”

Overigens valt op dat Wilfred niet heel veel te zeggen heeft bij Talpa. Zo weigert tv-baas Frans Klein om hem een eigen interviewprogramma te geven. Hij zei van de week in een felicitatiefilmpje: “We weten natuurlijk dat er ook een diepe wens bij je is om zo’n interviewprogramma voor Talpa te maken. Ja… Dat heeft nog wel even enige aanloop, vrees ik.”

‘Hoe lullig!’

Wel mag Wilfred er van Frans ‘over dromen’. “Hoe lullig is dat zeg”, reageert Jeroen Snel in de RTL Boulevard van gisteren. En Vivienne van den Assem: “Wat een wonderlijk filmpje.”

Luuk Ikink: “Ja, apart hè? Gek. Het is ook gek dat ze hem verder niet iets gunnen naast VI en een quizje wat hij dan nog moet presenteren.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol moppert over VI, maar is SBS 6 überhaupt iets zonder die talkshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen