Johan Derksen kraakt Wilfred Genee af: ‘Al jouw shows mislukken!’

Johan Derksen heeft het nieuwste tv-idee van Wilfred Genee afgekraakt, live op televisie. “Al jouw talkshows zijn kapotgegaan aan wat jij leuk vindt!”, bijt de voetbalkenner hem toe.

Wilfred Genee en Johan Derksen © SBS 6

Het floppen van de Vandaag Inside-quiz betekent opnieuw gezichtsverlies voor Wilfred Genee: álles dat hij op televisie maakt zonder Johan Derksen en René van der Gijp flopt. Ook al zijn vroegere praatprogramma’s zijn mislukt. Nu wil hij een soort Carpool Karaoke gaan maken, waarin hij liedjes zingt met controversiële gasten zoals Lil Kleine.

‘Stop met zanghobby!’

Tina Nijkamp vraagt zich af waarom Wilfred zo graag allerlei dingen naast VI wil doen. “Komt het door de kritiek dat hij zonder René en Johan nooit heeft weten te scoren met een televisieprogramma? Is het die bewijsdrang?”, schrijft ze in haar column in De Telegraaf.

Zijn nieuwste tv-idee is in elk geval waardeloos, vindt ze. “Dat is geen kijkcijferhit-materiaal. Heel gast afhankelijk en al snel te gekunsteld door dat zingen. Mijn advies aan Wilfred? Stop voorlopig met die zanghobby op televisie en met een-op-een interviews te willen doen.”

Johan heel kritisch

Daar sluit Johan Derksen zich helemaal bij aan. Als Wilfred in de Vandaag Inside Oranje van gisterenavond een filmpje laat zien waarop hij een feestliedje zingt, zegt Johan: “Hou je er wel eens rekening mee dat jij als presentator met dit rare gedrag en die hobby van je dadelijk door niemand meer serieus genomen wordt?”

“Ik ben 75 en ik zwaai zo af, maar jij moet nog tien jaar werken. Ik zag nu weer een nieuw idee van je om in een auto, wat die Engelse meneer deed, te gaan zingen. Dan denk ik: in de eerste plaats ben jij die presentator niet, en die heb ik gezien met grote sterren als Paul McCartney, maar als jij dat met Dries Roelvink gaat doen, is het niet leuk.”

Ali B en Lil Kleine

Dries komt ook niet, aldus Wilfred. “Nee, het was bedoeld om het vooral met mensen met een randje te doen. De Ali B’s van deze wereld, Lil Kleine, dat soort types.”

Johan: “Ja, maar dat is niet leuk.”

Wilfred: “Dat weet jij niet of het leuk is.”

Johan: “Dat weet ik wel. Jíj weet niet wat leuk is! Al jouw talkshows zijn kapotgegaan aan wat jij leuk vindt!”

Wilfred: “Je kan dat wel steeds herhalen, maar als je mij een serieus programma geeft, dan weet ik zeker dat ik goede interviews kan maken. Daar ben ik honderd procent van overtuigd.”

‘Gaat niet door’

Dan onthult Wilfred dat die Carpool Karaoke er waarschijnlijk niet eens gaat komen. “Je kan gerust zijn, want het kan waarschijnlijk weer niet doorgaan, omdat ze het bij de publieke omroep lastig vinden dat er een commercieel gezicht gaat zitten, hoor, maar ik vind het gewoon leuk om te interviewen.”

Johan: “Als jij een tv-versie maakt van je radioshow, daar ben je geschikt voor, maar ik vind het jammer dat iemand met die kwaliteiten eigenlijk al die rare dingen doet met die kutliedjes. Dat is een keer leuk, maar je laat het ook nog steeds zien hier en dan denk ik: wat voegt dat toe? Ik vind het een onzin. Jij grijpt alles aan om jezelf te laten zien zingen.”

Niet serieus

Wilfred gaat er niet mee stoppen. “Ja, ik vind dat heel leuk om te doen, Johan.”

Johan: “Dat jij dat ook gaat doen, is negatief voor je vak.”

Wilfred: “Ik heb er geen last van, Johan. Jij misschien wel, maar ik niet.”

Johan: “Je hebt er wel last van, alleen je merkt het niet blijkbaar. (…) Je wordt niet meer serieus genomen voor de programma’s die je graag wil maken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen