Jeroen Pauw krijgt tik op vingers: ‘Dit is gewoon een smerig trucje’

Jeroen Pauw die samen met Sophie Hilbrand hét gezicht wordt van de late avond van NPO 1? Zo werd het wel gepresenteerd, maar zo blijkt het helemaal niet te zijn. “Smerig trucje.”

Jeroen Pauw © SBS

Het is een behoorlijke verrassing: Jeroen Pauw blijkt opeens niet het hele seizoen beschikbaar om de nieuwe late talkshow op NPO 1 te draaien. De reden? Hij heeft ook nog huizen op Curaçao en in Spanje en daar is het in de winter iets beter vertoeven dan in ons koude kikkerlandje. En dan mag Sophie Hilbrand het dus opknappen met een ander.

‘Hij wil op vakantie’

BnnVara gaat nu op zoek naar een derde presentator. Zelf zegt Jeroen tegenover De Telegraaf dat deze keuze hem de kans geeft om ook andere te dingen, zoals het maken van reportages en (privé)reizen. “Bij reportages moet je bijvoorbeeld denken aan wat ik voor de NOS heb gemaakt, zoals Pauw in Oekraïne en Turkije.”

Klinkt leuk, maar volgens Rutger Castricum gaat het toch echt vooral om die privéreizen naar zijn tweede en derde huis. Aanvankelijk zou hij samen met Jeroen een proefaflevering gaan maken voor een vrijdagse talkshow. “En toen wisten wij ook al wel… Toen gaf hij ook al wel zo’n beetje aan dat-ie ook wel op vakantie wilde graag”, zegt hij in De Oranjezomer.

‘Zó jammer’

Medegast Ben van de Burg vindt het jammer dat Jeroen zich half terugtrekt. “Dat vind ik zó jammer jongen. Ik heb een vast ritme, ik kom thuis om zeven uur, even ontspannen. En toen hadden we eerst natuurlijk De Wereld Draait Door, prima, maar toen kwam Khalid & Sophie. Wat een dráma was dat. Echt slecht, dus ik haakte af. Helemaal niks.”

“Maar toen kwam gelukkig Jeroen. Ah, toen was ik echt blij. Je moet dan even door Sophie heen komen, maar daarna komt Jeroen weer. Dat is echt fijn hoor”, aldus de tv-persoonlijkheid. Straks moet hij het weer vooral met Sophie doen.

Gekke jaren

Luuk Ikink stelt in RTL Boulevard dat hij het gek vindt dat er niet iemand met meer ambitie te vinden is. “Ik begrijp het vanuit Jeroen heel goed. Hij heeft het allemaal al een keer gedaan, maar er is bij de NPO toch wel iemand te vinden die gewoon vier maanden achter elkaar die hele show wil doen?”

Rutger denkt van niet. “Ik denk dat dat hele idee van wat Matthijs ooit deed en wat Jeroen zelf ooit deed toch wel een beetje tot het verleden behoort, dat je zulke gekke jaren maakt.”

Niet helemaal, aldus Jack van Gelder. “Kijk naar de jongens van Vandaag Inside. Die maken 185 uitzendingen per jaar.”

En laat dat nou net de meest bekeken talkshow van Nederland zijn.

Smerig trucje

Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes, vindt dat BnnVara de late avond van NPO 1 nu onder valse voorwendselen in handen heeft gekregen. “BnnVara moet dan wel met wat beters komen dan Sophie Hilbrand. Dus belooft BnnVara: ‘Jeroen Pauw keert terug! Sophie & Jeroen!'”

Zo is het ook naar buiten gebracht. “Iedereen blij, want Jeroen Pauw is geen Margje Fikse. En dan is het tijdslot binnen en geeft BnnVara vlák voor de zomerstop toe dat het toch anders zit. Dat Pauw slechts af en toe, tussen zijn Jinek-achtige vakanties door, bereid is om naar Nederland te komen. Zo werkt de NPO.”

Hoe Jan dit omschrijft in zijn Briefje van Jan? “Een smerig trucje.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de late avond van NPO 1 iemand met meer ambitie verdient dan Jeroen Pauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen