Jan Uriot sloopt Johan Derksen na Eva Jinek-bash: ‘Spruitjeslucht!’

Privé-sterjournalist Jan Uriot vindt het ongelooflijk flauw dat Johan Derksen de grote televisiester Eva Jinek zo aanvalt omdat ze vanuit Amsterdam gaat uitzenden. “Spruitjeslucht!”

Jan Uriot en Johan Derksen © Telegraaf, SBS

Het AD heeft het flink gemunt op Eva Jinek. De krant veroorzaakt een behoorlijke rel met de stelling dat de locatie van haar nieuwe talkshow, De Hallen in Amsterdam, twee miljoen euro extra zou kosten ten opzichte van een studio delen op het Mediapark. Het is koren op de molen van Johan Derksen, die het traditiegetrouw gemunt heeft op de presentatrice.

Dwarse Johan

Privé-sterjournalist Jan Uriot vindt het flauw van Johan. “Er is opeens veel te doen over Eva Jinek en dat komt met name door meneer Derksen. Hij kan altijd lekker dwars zijn. Nu maakt hij zich zorgen over wat het allemaal kost om in Amsterdam in De Hallen te gaan zitten”, zegt hij in de rubriek Wat Vindt Jan.

Klopt die bewering over die twee miljoen euro wel? “Dat klopt volgens mij helemaal niet dat bedrag. Het zal volgens mij iets meer kosten en dan denk ik: so what? Wat maakt het allemaal uit?”

Spruitjeslucht

Die Johan is selectief verontwaardigd, meent Jan. “Die meneer Derksen heb ik nooit gehoord over de salarissen die bij de publieke omroep worden betaald, aan Antoinette Hertsenberg, Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk. Daar heb ik hem nooit over gehoord, maar nu gaat hij zich druk maken over een locatie van Eva Jinek.”

“Waar komt dat opeens vandaan? Er hangt een beetje een spruitjeslucht omheen. Het is zó Hollands, want in grote landen als Engeland, Londen en Parijs, Frankrijk, in al die grote steden zitten die televisiestudio’s en het is helemaal niet zo gek dat dat bij ons ook in Amsterdam terechtkomt. Het mag wat mij betreft ook in Rotterdam.”

Gezeur om niks

Het is gezeik om niks, vindt Jan. “Ik vind het allemaal gezeur om Eva Jinek, met wie ik vier jaar heel leuk heb gewerkt bij Goedemorgen Nederland. Ze moet lekker in De Hallen gaan zitten in Amsterdam.”

Zijn eigen Telegraaf-collega Tina Nijkamp begrijpt Eva, maar vindt de extra kosten wél te fors. “Ik ben het niet altijd eens hoor met onze Tina en zij zal het ook niet altijd met mij eens zijn, en dat moet kunnen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het voor Johan Derksen ook meespeelt dat het om Eva Jinek gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen