Jack van Gelder wantrouwt NOS: ‘Ze brengen nieuws niet objectief’

Jack van Gelder haalt keihard uit naar zijn oud-werkgever NOS. Wat is er aan de hand? De oud-sportpresentator vindt de nieuwsvoorziening van de omroep niet objectief. “Eén bron!”

Jack van Gelder © NOS

Er heerst met name onder de aanhang van populistische partijen al jaren een groeiend wantrouwen tegen de overheid, politiek, media, wetenschap en het rechtssysteem. Ook de NOS heeft daar als nieuwsinstituut mee te maken. En ook hun eigen oud-sportpresentator Jack van Gelder keert zich nu tegen hen. Hij stelt dat de omroep niet objectief is.

Niet objectief

Jack doet zijn beklag in de Oranjezomer-uitzending van gisterenavond, namelijk als het over de tatoeage van NOS-presentatrice Iris de Graaf gaat. “Nou, ik vind dat het minst kwalijke op dit moment bij de NOS”, zegt hij over die tattoo.

Gastvrouw Hélène Hendriks: “Hahaha. We hebben drie minuten. Brand eens los!”

Jack: “Als die tatoeage het ergste is… Als ze nu ook eens een keer goed naar objectieve nieuwsgaring gaan en werkelijk het nieuws brengen zoals het is, en niet vanuit één bron, dan mag ze van mij ook een tattoo rond d’r mond hebben.”

‘Niet kunnen’

Jan Joost van Gangelen, die tevens voor de NOS heeft gewerkt, praat eroverheen en grijpt terug op die tattoo. “Het ligt er een beetje aan in welke branche. Als je bij serieuze nieuwsgaring echt zo’n heel opvallende tatoeage ziet, waardoor je de hele tijd denkt: waar gaat het Journaal eigenlijk over, dan vind ik het niet zo goed kunnen.”

Al met al beschuldigt Jack de NOS van niet-objectieve berichtgeving, maar ondersteunt dat verder nergens mee. Hélène: “Ik ga even nadenken over jouw woorden, Jack. Daar gaan we morgen eens even lekker uitgebreid over doorpraten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jack van Gelder vindt de berichtgeving van de NOS niet objectief. Vindt u dat hij dat wel nader moet verklaren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen