Jack van Gelder gebasht op de radio: ‘Hij is het kopje van de puist’

Jack van Gelder is behoorlijk gebasht op de publieke radio. Volgens columnist Marcel van Roosmalen is de vaste talkshowgast van Hélène Hendriks namelijk ‘het kopje van de puist’.

Jack van Gelder en Marcel van Roosmalen © SBS

Het is opvallend hoe populair Jack van Gelder is onder de kijkers van de Hélène Hendriks-talkshow, maar aan de andere kant wekt hij net als Johan Derksen ook veel wrevel onder progressieve mensen. De presentator wordt, zeker nadat hij zijn stem op de PVV bekendmaakte, regelmatig door de mangel gehaald op socialmediakanalen als X.

Jack houdt van Jack

Jack is nu ook keihard gebasht in de radiocolumn van Marcel van Roosmalen. “Hij is het volk geworden. Hij stemt PVV en denkt dat Nederland Europees kampioen wordt. Niemand houdt zoveel van Nederland als Jack van Gelder en andersom houdt Jack van Gelder ook heel erg van Jack van Gelder”, sneert hij op NPO Radio 1.

“Jack van Gelder stemt PVV, juist omdat hij tegen discriminatie is. Als je lang over dat statement nadenkt, klopt het. Het is juist logisch. Heel veel rijke mensen stemmen ook op GroenLinks-PvdA en als je voor afbraak van het onderwijs bent, moet je juist D66 stemmen. Wij hebben Jack van Gelder nodig om het te snappen.”

Kopje van de puist

Marcel maakt zich zorgen over dat steeds meer mensen als Jack denken. “Jack van Gelder is niet alleen. Wij zijn Jack van Gelder. Jack van Gelder is slechts het kopje van de puist, de slurf van de olifant. Hij is slechts één van de uiers: je hoeft er maar aan te trekken en er spuit melk uit.”

Jack van Gelder is PFAS, aldus Marcel. “Je kunt er wel tegen zijn, maar het zit overal in. (…) Het is heel veel gevoel en weinig ratio. Het probleem is niet Jack van Gelder, het is de hoeveelheid Jack van Gelders.”

Liever niet op tv

Zelf is Marcel geen fan van de talkshowoptredens van Jack. “Moet dat op televisie? Liever niet, maar het mag wel.”

Van de buis halen dan? Heeft geen zin, denkt hij. “Je kunt Jack van Gelder wel neerslaan, maar dan staat er weer ergens een nieuwe op. Er zijn steeds meer mensen die zonder kennis van zaken overal over mee willen praten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het bashen van Jack van Gelder flauw?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen