Jack Spijkerman: ‘Arjen Lubach kan eisen dat RTL reclames skipt’

Jack Spijkerman stelt dat Arjen Lubach van RTL 4 zou kunnen eisen om de reclameblokken in zijn programma te skippen als ze hem echt graag willen hebben. “Dat deed ik ook.”

Jack Spijkerman en Arjen Lubach © RTL

Arjen Lubach gaat niet alleen weg bij de VPRO, maar bij de publieke omroep als geheel. En dat betekent dat hij een commercieel avontuur aangaat. Zoiets kan héél tricky uitpakken; dat heet het Jack Spijkerman-effect. Die BnnVara-ster stapte ooit voor het geld over naar John de Mol, maar daarmee stortte zijn populariteit vollédig in.

Wel of niet naar RTL?

Om die reden adviseert Tina Nijkamp bijvoorbeeld om niet over te stappen naar RTL 4. “Arjen gaat denk ik niet voor RTL 4 kiezen omdat hij weet dat als je dan daar gaat zitten dat je te maken hebt met reclameblokken”, zegt ze in de talkshow Renze.

Ze vervolgt: “Dan krijg je wel een heel andere line-up en een heel andere dynamiek in je programma. Ik denk dat hij ook iets nieuws wil. Ik denk dat hij er wel voor voelt om de eerste Nederlandse tv-ster te zijn die kiest voor een streamingdienst.”

Eisen stellen

Jack Spijkerman, die toevallig naast Tina zit, geeft daarop aan dat Arjen wel het een en ander kan eisen. “Als een omroep hem per se wil hebben, dan kan hij dealen dat er geen reclamebreak in zit. Dat is mij gelukt bij John de Mol.”

Hij vervolgt: “Kopspijkers ging natuurlijk naar Talpa. Dat is ooit gebeurd. Wij hebben toen onderhandeld dat er geen onderbreking van reclame kwam, omdat het programma dan horten en stoten zou worden. Die is ermee akkoord gegaan. Arjen is natuurlijk ook behoorlijk populair aan het worden.”

Ander geval

Volgens Tina bekijkt Jack dit te makkelijk. “Ja, alleen is het bij RTL wel een ander geval, want John de Mol is de eigenaar van alles en kan dat zelf bepalen, alleen RTL behoort tot aandeelhouders en dat ligt wel heel wat ingewikkelder en zo’n reclameblok levert zo’n zender toch zo’n 60 tot 70 duizend euro op per reclameblok.”

Jack: “Het is wel jammer, hè? Alle satire is een beetje weg aan het gaan op tv. We hebben nog Even Tot Hier en Dit Was Het Nieuws. Er blijft zo niet veel over.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als u RTL was, zou u dan de reclameblokken skippen voor Arjen Lubach?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen