Ilja Gort is woest, wil nooit meer spreken met AD-mediajournalist

Ilja Gort is flink pissig op een bekende mediajournalist van het AD en wil om die reden ook niet meer met hem spreken. De AvroTros-ster is klaar met hem. “Echt nooit meer.”

Ilja Gort © Ruud Baan

Het rommelt een beetje op de mediaredactie van het AD, omdat twee belangrijke figuren – Marcus den Blanken en Dennis Jansen – zijn vertrokken naar het buitenland. De een is geëmigreerd naar Portugal, de ander is een half jaar aan het wandelen in de Verenigde Staten. Ze hebben hun prominente collega Angela de Jong keihard in de steek gelaten.

‘Nooit meer!’

Angela maakte haar mediapodcast altijd met Marcus, Dennis en hun host Manuel Venderbos, maar nu zijn de twee vertrokken heren ingeruild voor Gudo Tienhooven. Hij was de afgelopen jaren filmverslaggever voor het AD, maar is nu ineens weer mediajournalist, net als vroeger. En in die hoedanigheid maakt hij dus ook onderdeel uit van die podcast.

Het begint goed met Gudo, want hij doet gelijk een spannende ontboezeming. Volgens de journalist wil AvroTros-ster Ilja Gort hem namelijk niet meer te woord staan. “Die wil mij nooit meer spreken, Ilja Gort”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

Lastigvallen

Angela de Jong is er verbaasd over. “Nee?”

Gudo: “Ja, ik heb hem toen heel veel lastig gevallen met van die plagiaatzaken. Mensen die hem… Van wijnmerken, die hij zou hebben gejat. Ik moest, nou ja…”

Manuel daarop: “Ik vind het een goede marketeer, maar zijn wijn vind ik echt smerig.”

Wijnkwartiertje

Angela heeft een heel andere mening over Ilja. “Echt? Ik kijk heel graag naar dat wijnkwartiertje van hem, omdat er zoveel passie uit zijn poriën spuit als hij het erover heeft. Dan gaat zijn vrouw weer iets koken en dan gaan ze weer wijn drinken met z’n tweeën.”

“Ach, man. Ja, ik vind Ilja Gort leuk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Een paar kritische artikelen en de gemiddelde BN'er is woest. Waar ligt dat aan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen