Heftig: ook Angela de Jong los op ‘etterige puber’ Wilfred Genee

Het drama is compleet voor Wilfred Genee: na de vernietigende kritieken van Victor Vlam en Tina Nijkamp komt nu ook AD-tijgerhaai Angela de Jong over hem heen. “Etterige puber!”

Angela de Jong en Wilfred Genee © SBS

Wilfred Genee zal zich helemaal wezenloos schrikken nu hij erachter komt dat niet álles voor zoete koek wordt geslikt wat onder de vlag van Vandaag Inside gemaakt wordt. De nieuwe dagelijkse quiz waarmee hij momenteel te zien is, de Vandaag Inside Oranje Quiz, is zó slecht, zó verschrikkelijk, dat de ene na de andere mediacriticus hem onderkotst.

Tenenkrommend

De eerste was Victor Vlam (‘het meest armoedige programma op de Nederlandse televisie’), de tweede was Tina Nijkamp (‘dit is C-kwaliteit, moet nú van de buis’) en nu is het de beurt aan de meest gevreesde mediabutcher van allemaal: Angela de Jong, wier column in het AD al jaren als een vlijmscherpe kettingzaag fungeert.

Angela vindt die quiz van Wilfred, waarin VI-kijkers vragen over de talkshow moeten beantwoorden, echt een héél goedkope poging om de boel uit te melken. “Bijgestaan door Bas Nijhuis. Die zegt immers toch overal ja op. Lachen joh. Het resultaat is een tenenkrommend half uurtje tv.”

Ploeterende Wilfred

Het is voor Angela moeilijk te begrijpen dat iemand met de status van Wilfred hiermee akkoord is gegaan. “Hebben ze hem gechanteerd met iets uit zijn verleden? Gepaaid met een nieuw programma, dat hij zo graag wil, maar nooit krijgt? Of dacht hij gemakzuchtig: ach, dat doe ik wel effe?”

Wilfred is de ‘ploeterende presentator’ van deze ‘zielige quiz’, sneert Angela. Wat mede de reden is dat ze zo tekeergaat? Omdat hij zich vorige week maandag als een ‘gebraden haan’ gedroeg in de talkshow van Renze Klamer.

Gênant optreden

Renze was bezig met een serieus interview over de politiek toen Wilfred lacherig inbrak met de mededeling dat iedereen zo serieus keek aan tafel. Nou, dat doen ze bij VI dus écht niet hoor, zo serieus kijken en niet lachen, gaf hij aan.

Het was gewoon neerkijken op de concurrentie, vindt Angela. “Zijn houding was gewoonweg gênant”, vindt ze. “Maar de echte groten in het vak laten zich daar niet op voorstaan. Of laten dat in elk geval niet merken.”

En ja, dan kan de dag snel komen dat de mensen zich om jóu verkneukelen, besluit de opiniediva.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen