Guus Meeuwis vindt Meilandjes niet leuk: ‘Er zit een knop op je tv’

De Meilandjes hebben een flinke schare fans, maar Guus Meeuwis vindt er he-le-maal niets aan. Hij kijkt nooit naar hun programma Chateau Meiland. “Er zit een knop op je tv.”

Martien Meiland en Guus Meeuwis © SBS

Guus Meeuwis is een van de grootste artiesten van ons land, maar als hij niet op het podium staat zit hij net als veel andere mensen gewoon voor het televisiescherm. Waar ze dan naar kijken? Dat onthullen hij en zijn geliefde Manon Meeuwis in een vraaggesprek met de VARAgids. “We zijn meer seriekijkers”, legt hij uit.

Geen Meilandjes

Lineaire televisie wordt nauwelijks meer gekeken in huize-Meeuwis. “Het tv-landschap is zo veranderd door al die streamingsdiensten. Je kunt kijken wanneer het je uitkomt”, zegt Guus.

Daarop zegt Manon: “Wel irritant dat je soms een week op een volgende aflevering moet wachten terwijl ik dan juist door wil. Bij Máxima bijvoorbeeld. Wat wij niet kijken is Massa is Kassa en De Meilandjes.”

Knop op tv

Nee, Peter Gillis en de Meilandjes komen niet op hun tv-scherm, aldus Guus. “Soms is het heerlijk om je te ergeren maar verder ben ik heel erg van: er zit een knop op je tv.”

De soap van Frans Bauer wordt geroemd omdat dat wél authentiek zou zijn. “Ik hoor sympathieke verhalen over De Bauers. Toch maar eens kijken”, aldus Manon.

Ook een soap?

Wil Guus ook niet zo’n soap? “Doodongelukkig zou ik worden als zo’n serie over ons zou gaan.”

Manon: “Wij zijn van nature ook niet heel mediagenieke mensen, Guus.”

Wat kijkt Guus tot slot nog meer niet? “Het succes van Wie is de Mol? heb ik ook nooit begrepen en dat na-Bakken en na-Mollen boeit me al helemaal niet. Even tot hier kijken we vaak uitgesteld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de Meilandjes hun succes te veel uitmelken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen