Evert Santegoeds ontkent knuffelen Peter Gillis: ‘Valt wel mee’

Privé-baas Evert Santegoeds ontkent dat hij stevig op schoot zit bij de omstreden realityster Peter Gillis. “Ik vind het wel meevallen. Ik neem het toch niet voor hem op?”, zegt hij.

Peter Gillis en Evert Santegoeds © SBS

Tot vorig jaar lente was Evert Santegoeds steevast vernietigend over Peter Gillis. De Privé-baas greep alle mogelijkheden aan om de realityster te bashen. Hij riep SBS 6 op een gegeven moment zelfs op om de vakantieparkondernemer van de buis te halen. “Maak dat je wegkomt met die mensen. Het gaat van kwaad tot erger!”

‘Wat een proleet!’

Er waren toen veel geruchten over mishandelingen door Peter. “Hij kan ontkennen wat hij wil, maar ik geloof die man nooit meer. Dat spreekt in zijn nadeel nu. Hij kan wel zeggen dat er niets is voorgevallen, maar het is een vrij gedetailleerd verhaal en er zijn ook weer klappen gevallen. Jongen, jongen, jongen: wat een proleet is dat”, zei Evert.

Everts houding ten opzichte van Peter kantelde in mei vorig jaar vollédig toen SBS 6 een charmeoffensief inzette om hem weer in het zadel te krijgen. “De ruzie is weer bijgelegd”, zei hij toen. “Ik was twee weken geleden bij Peter, want er was wat oud zeer uit te praten tussen ons.”

Makkelijke prooi

Het is voor Peter belangrijk om de media te bespelen en Evert is kennelijk een makkelijke prooi. “Hij zegt: ‘Wat kan ik doen om het goed te maken? Ik heb wel een leuk nieuwtje, want ik heb een nieuwe liefde: Wendy. Kunnen we dat brengen op de avond dat Massa is Kassa begint?’”

Evert vond dat een geweldige eer. “Ik kende hem niet, maar ik heb hem nu in levende lijve ontmoet en ik ben zelf Brabander en dat klikt op zich wel. Ik vind dat als hij sorry zegt, dat het al gauw goed is, want je moet toch met elkaar door. Dat hebben we besloten te gaan doen. We hadden een leuke middag daar, koffie gedronken.”

‘O, daar weer over!’

Er is sinds die middag geen kritische noot meer uit Everts mond gekomen; álles is geweldig wat de Gillisjes doen. Zelfs toen zijn vriendin Wendy van Hout laatst huilie-huilie deed over de kritiek van Hélène Hendriks, sprong Evert voor de Gillisjes in de bres. En dat begint ook de luisteraars van zijn podcast Strikt Privé op te vallen.

Collega Jordi Versteegden leest in de nieuwste aflevering van die podcast een vraag van een luisteraar op. “Dan pakken we de vraag van Dana erbij, want haar valt op dat je het in deze podcast regelmatig opneemt voor Peter Gillis.”

Evert: “O, daar dan weer even over.”

‘Merk je niks van’

Jordi laat zich niet van de wijs brengen: “Komt dat omdat jullie SBS-collega’s zijn, vraagt zij zich af.”

Evert: “Nee, zeker niet, want daar merk je natuurlijk niks van. Hij doet z’n programma bij hem thuis in België en levert die band in aan het eind van de week en ik zit ’s avonds in het SBS-gebouw. Ik heb de man twee keer ontmoet in mijn leven. Haar een keer en Peter twee keer en dat is het.”

Geen connecties

Jordi weet natuurlijk dondersgoed dat Evert continu aan het Gillis-knuffelen is en pakt door: “We zijn er ook wel eens samen naartoe geweest natuurlijk, maar jij zegt: het is niet zo dat je het hier specifiek voor hem opneemt omdat hij bij jullie…”

Evert: “Ik heb hier aandacht besteed aan het singletje van zijn vrouw. Ik weet niet wat die fout gedaan heeft, maar verder vind ik het wel meevallen. Ik neem het toch niet voor hem op?”

Jordi veelzeggend: “Hmmm.”

Evert: “Ik heb verder geen connecties met de familie Gillis. Zeker niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Peter Gillis zonder aandacht kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen