Eva Jinek verbijstert op muziekfeest: ‘Ze beweegt zich heel dierlijk’

Eva Jinek heeft de mensen woensdag enorm laten schrikken en verbijsterd met een verrassingsoptreden op het Muziekfeest op het Plein in Goes. “Ze heeft zich heel dierlijk bewogen.”

Eva Jinek © NPO

Het is iets dat de mensen in het verre Goes – het ligt op zo’n twee uur rijden van het Mediapark – nóóit hadden zien aankomen: plotseling besteeg de beroemde televisievrouw Eva Jinek er woensdag het podium van het Muziekfeest op het Plein. Ze is immers de nieuwste aanwinst van organisator AvroTros en presenteerde zich aan de achterban.

Polonaise

Haar verschijning is zó opzienbarend dat ook het AD er een heel artikel aan heeft gewijd. “Jinek stond te hossen en te springen op het podium en vroeg het publiek in Goes even een polonaise willen lopen. Dat liep behoorlijk in de soep, bang als iedereen was om z’n plekje kwijt te raken, zo druk was het.”

Wat ze daar volgens AvroTros deed? Het publiek warm maken voor haar nieuwe talkshow. “Als er iets AvroTros is, dan is het wel het muziekfeest.”

Nog nooit eerder

Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks is verbijsterd. “Eva Jinek zoals we haar nog nooit zagen”, zegt ze in de showrubriek.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Eva Jinek heeft zich natuurlijk verbonden aan de AvroTros en dat betekent dat je in de polonaise mee moet en dat doet ze ook. We zien bewegingen van haar waar Bram (Moszkowicz, haar ex die naast hem zit, red.) misschien nog wel wat herinneringen aan heeft.”

Dierlijke bewegingen

Guido kijkt er toch wel een beetje van op. Hij wijst op de manier waarop Eva zich beweegt. “Zo kennen we haar natuurlijk helemaal niet. Ze is daar op een zeer dierlijke manier aan het hossen gegaan.”

Opvallend, vindt de bladenmaker het. “We hebben het hier over een journaliste die zich ook natuurlijk voorstelt en profileert als een topjournaliste, de Sonja Barend Award gewonnen en we zien haar ineens bij het AvroTros Muziekfeest op het Plein staan hossen.”

Glunderen

Dyantha verbaast zich over de woordkeuze. “Hoezo nou weer dierlijk?”

Guido: “Ik zie Bram alweer glunderen. Ze heeft daaraan meegedaan, volgens eigen zeggen, om een beetje te kijken hoe het bij AvroTros gaat, maar ook om het publiek te vragen om naar haar nieuwe show te komen die vanaf september te zien is, maar zij heeft ook een vertolking gegeven van Het dondert en het bliksemt van Guus Meeuwis.”

Sandra Schuurhof: “Wat lachen dat ze dat doet!”

Gepusht

Dyantha vindt dat we dit niet negatief moeten bekijken. “Het is toch leuk om die kant van haar te zien?”

Guido: “AvroTros heeft hier ook wel een zeker belang bij, die hebben wel even gepusht om langs te komen. Het is natuurlijk enig dat zo’n vrouw dat doet.”

Dyantha: “Bram, ben je die grappen niet een keer zat?”

Bram: “Ja, maar ik weet toch dat Guido dat goed bedoelt.”

Instagram

Eva op het Muziekfeest:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Guido lijkt te vinden dat een journaliste als Eva Jinek niet thuishoort op zo'n muziekfeest. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen